resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35493
    birkac konu var aslinda ic ice gecmis. herkesin de hatalari var.

    oncelikle hocanin en buyuk hatasi dunya futbol trendine uymaya calismak oldu. dunyaya hukmeden pas futbolunu oynamaya calistigi 4 sene boyunca potansiyelinin cok asagisinda kaldi. gelen 2 sampiyonluk, son haftada 1 golle kacan bir sampiyonluk ve pandemi olmasa belki de sampiyon tamamlanabilecekken (9 maclik efsane seri) covid nedeniyle ritm kaybiyla biten kotu bir sezon sonu iceren bu 4 sene, aslinda gecmis dikkatli incelenip okundugunda kesinlikle basarisiz degildi. ben hocanin 3. doneminde basarili bir 4 sene gectigi kanaatindeyim, kaldi ki cok kucuk ayrintilar olmasa 4 yilda 3 sampiyonluk gibi muthis bir sekanstan soz edecektik.

    ancak tum bu basarilara ragmen hoca bir sekilde avrupadaki cagdas futbolu elindeki yetersiz takimla oynamaya calistigi icin keyif alinmakta zorlanilan bir futbol izledik. tabi bu donemde kiralik disinda bir oyuncu alamiyor olusumuz da bizi etkiledi. bonservisi elinde yasli topculara mahkum kaldik, yonetimin elindeki parayi yonetememesi nedeniyle forvetsiz uzun sureler gecirdik. butun bunlara ragmen 4 yillik surenin neredeyse tamami yarismaci ve sampiyonluk iddiasi suren bir takim olarak gecti. bu basari asla kucumsenmemeli.

    ama hocanin bir sekilde takimin konsantrasyonunu ozellikle icak ayina kadarki surecte yuksek tutamamasi, lakayit oynanan onlarca mac, temposuz bir takima donusmemiz, pres ve şuttan bihaber gecen yillar taraftari da yipratti. her ne kadar basari olsa da hepimiz 2011-2012 senesindeki gibi bir takim istedigimizden yakindik. son senede ise genclesme adi altinda zaten kirilgan olan takim iyice parcalandi.

    hocanin suçu bana kalirsa pas oyununda israrci olmakti evet. ama yonetimin sucu daha buyuktu. hoca yonetimin de istegiyle cok genc bir takim kurup onlari belirli bir seviyeye getirmeye calisirken en azindan 1 transfer sezonu daha gorebilmeliydi. saptadigi eksiklikleri giderecek zamani ve firsati olmaliydi. gecen 4 basarili senenin hatrina hocanin 1 senelik kredisi olmaliydi. bu kredinin saglanmamasi bizi bugune getirdi. bugun onumuzde bazi secenekler ve yeni baslangiclar var. yeni baslangiclarin icinde fatih hoca da bir opsiyon. ama ben artik bu kadar birbirini kirmis uzmus iki tarafin biraraya gelmesine karsiyim. ben eminim ki hoca bugun baslasa, giderken yine basarili bir sekans birakacaktir arkasinda. ama artik iyice birbirini yipratmak uzerinden ilerleyen ve toksikleameye baslayan bu iliski hem hocaya, hem takima, hem taraftara hem de tarihe zarar vermeye basladi. daha once de demistim. ben hocayla bir kez daha hayal kurup sonra onlarca basarinin yaninda olumsuz gececek bir dönem sonrasi bir kez daha ayrilik yasamayi kaldiramam artik. hocayi cok seviyorum ama bugun onumuze bakma zamani. hocadan ne alacagimizi, hocanin ne verecegini ve en sonunda basimiza ne gelecegini cok iyi bilirken bir kez daha bunlari yasayip sevinci de kizginligi da en uclarda yasadigimiz bir bipolar donemi daha kimseye cektirmeyelim.

    hocam artik heykelinin dikilip onunde poz verecegi guzel bir toreni hak ediyor. gonlunu alip, iade-i itibari yapilip her daim danisilacak bir akil hocasi olarak kulupte onursal bir goreve getirilip guzel bir son yazmaliyiz. ama hocaya tekrar esofmanlarini giydirirsek hikayenin sonunda herkes uzulecek. cunku biz severek ayrilmayi bilmeyen bir ortadogu toplumuyuz.

    o nedenle hocanin adi artik gundemden kalkmali. cunku seni cok seviyorum hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın