resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 35418
    başkanlara gereğinden fazla anlam yükleyen taraftarların hiç kimse galatasaray'dan büyük değildir diyerek saldırdığı efsane. elbette ki hiç kimse galatasaray'dan büyük değildir, ancak fatih terim çalıştığı başkanların alayının toplamından bile büyüktür, ali sami yen'in eşi fahriye yen'in evinin duvarına oğlum diyerek fotoğrafını asacağı kadar büyüktür. zaten başkanlarla sorun yaşamasının en önemli sebebi de budur. tribünleri peşinden sürükleyen insanlardan pek hoşlanılmaz. sergen yalçın gibi bir adamın arkasına tribün desteği alması bile müteahit başkanın hoşuna gitmediği için sonra 3 ayda ayağını kaydırdı. aziz yıldırım ersun yanal'ın tribünden aldığı destekten korktu ve nisanda şampiyonluk kutlayan hocayı cinsel hayatı olan ilk teknik direktör gibi davranarak kovdu. düşünün ersun iletişimi çok güçlü olmayan bir adam bile aziz yıldırım'ı korkuttu, biz bir de fatih terim gibi iletişimi son derece güçlü, lider özellikli bir isimden bahsediyoruz. kendisinin büyüklüğünün altında ezilmeyen tek başkan özhan canaydın'dı. o da hocayı geri getirirken vaadettiği galatasaray'ın %20'sini bile sunamamıştı.

    kendisi o kadar büyüktür ki, futbolcuların maaşlarını ödemezken stadyum maketine 10 milyon dolar ödeyen adamı, futbolun f sinden anlamam diyen adamı, bulduğu hazır takımı yastık altında tutulan altın gibi bozdurup bozdurum harcayan adamı bile efsane başkan yapmıştır. biri kendisi gidince başkanlığı bırakmış, diğeri kendisi gidince rezil rüsva olduğu gibi yerine getirdiği adamla da 5 ay sonra anlaşamayıp yolları ayırmış ve 6 ay geçmeden 4-4 lük rezil bir takım oluşturarak kendisi de bırakmak zorunda kalmıştı. takımı yastık altı altın gibi bozdurup bozdurup harcayan ise kendisini kovmaya cesaret dahi edememiştir. zaten kendisi ile çalışma imkanı bulamamış olsa muhtemelen 1.5 yılı doldurmadan istifa etmek zorunda kalacaktı. büyük büyük transfer komedilerinin, basiretsizlikleri üstü fatih terim'in şapkadan tavşan çıkartıp takımı şampiyon yapmasıyla örtülüyordu çünkü. kamptan kaçtı, gitmek istiyor diyerek sattığımız adamı 6 ay sonra geri kiralıyorduk.* ama bizim başkanları çok seven taraftarlar kerameti hep başkanlarda zannettiler. oysa bu takımı selçuk donk ikilisi ile şampiyon yapacak 3 tane hoca say desen hiç biri yürekten inanıp sayamaz, sorsan batıcıdırlar, karşı tarafa şeyh mürid benzetmesi yapar şeyhli müridli atasözleri içeren laflar sokarlar ama 20 yıl sonra gelen kadıköy galibiyetini bile hocaya ya da olağan üstü top oynayan jean michael seri'ye ya da o penaltıyı ayakları titremeden kullanacak tek topçu olan radamel falcao'ya değil fetih süresi okuyan başkana bağlamışlardır. oysa daha 7-8 sene önce cübbeli ahmet'in 9 puan fark varken hapishanede dua okudum puan farkı yarım puana kadar indi şeklinde açıklamalarıyla alay etmişlerdi*

    bir de kendisi mircea lucescu üzerinden gömülür ki en anlamadığım nokta da budur. bugün fatih terim'i 25 milyon euroya kadro kurup başarılı olamadı diye linç etti sözlük. lucescu hakan şükür dışındaki parçaları yerli yerinde duran efsane kadroda mario jardel, serkan aykut ve bülent akın gibi 3 takviye yaparak 27 milyon euro harcatmıştı. luce'nin 2001 de harcatıp borçlanmanın fitilini yaktığı parayı terim 2021 de harcayınca olay oldu. neden? çünkü biz başkansporluyuz. bu arada 2001'in 27 milyon eurosu bugünün 80 milyon eurosuna bedeldir. ve sadece 3 oyuncuya verdik...

    gün itibarı ile kendisini öven entryler ofsaytlanıyormuş. onur duyarım. umarım bir daha galatasaray'ın başına dönmez. sadece şartlar iyi iken değil, ya ölüm ya düğün kadrosu kurup düğünden ölüme doğru elim adımlarla gitmeye başlayınp kapısına gitmek zorunda kalırsak o zaman da dönmez. galatasaray taraftarı yemlenmiş sosyal medya trollerinin gazına gelip yaşayan en büyük efsanesine saygısızlığın her türlüsünü yapıyorsa artık başı sıkıştığında fatih terim'e gitmek yerine müthiş başkanları ile büyük avrupa kulübü olmayı öğrenmeli.

    galatasaraylılık bana babadan miras kalmadı. hatta ben küçükken yaşadığımız 4 katlı binada 1 tane bile galatasaraylı yoktu. biri fenerbahçeli olacaksın diyerek tehtid ediyordu, öbürü beşiktaşlı ol diyordu, biri trabzonsporlu olayım diye shota arveladze forması bile alıyordu. ben hiç birine bir gün bile sempati duymadım ve fatihin aslanlarını izleyerek galatasaraylı oldum. bir nesli etrafındaki galatasaraylı sayısı bir elin parmaklarından az olmasına rağmen galatasaraylı yapan adamdır fatih terim. evet kendisi galatasaray'dan büyük değil, ama peşine gittiğiniz adamların toplamından bile çok çok büyük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın