resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35286
    jürgen klopp'un 2022 yılında liverpool'a oynattığı futbolun bir benzerini; 2000 yılında uefa kupasına uzanan yolda elediği takımlara göre komik bir bütçe ve birçok zorluğa rağmen oynatmayı başarmış teknik direktör.

    1996-2000 yılları arası galatasaray'daki teknik direktörlük başarısı ne kadar övülse az. dünya spor tarihinde de yer bulması gerekir. ancak, henüz 2000 yılında 47 yaşında birçok imkansız görünen şeyi başarmış bir teknik direktör olarak, kariyerinin sonraki safhasında yine önemli başarılar kazansa da bir daha 2000 yılındaki seviyede oyun ve başarıya ulaşamaması üzücü oldu. nasıl kazanılacağını bilen ve adım adım herkese gösteren birinin daha da başarılı olması gerekirdi.

    özellikle, ac milan ve sonrası kariyerinde ciddi bir kırılma oldu. ac milan'da galatasaray'daki oyun ve başarısı seviyesine çıkabilseydi, bugün avrupa'da hala iyi bir yeri olsa da çok daha farklı bir yerde olabilirdi. bir kırılma da sanıyorum, turnuvanın antrenörü seçildiği euro 2008 sonrası avrupa'ya gitmemesi oldu.

    nitekim, ne olursa olsun fatih terim muhteşem bir kariyere sahip, değeri 20-30 yıl sonra daha da iyi anlaşılacak gerçek bir efsane.
App Store'dan indirin Google Play'den alın