• 398
    " planlama " ifadesi yanlıştır, önüne koyulan ve süreyi belirten tamlama ise hezeyandır.

    1- iyi bir scout ekibi ve oyuncu tarama grubu kurarak işe başlarsın ki bu mali koşullarda elinde yapabileceğin başka hiçbir şey yok. kadro planlamanı genç ve gelecek vadeden yabancı oyuncular üzerinden yaparsın.

    2- iyi bir ekiple kurulan kadrodan gelecek ilk satışların bir kısmını borçlara kalan kısmını ise sattığın oyuncunun yerine çarkı döndürecek birkaç oyuncu daha alarak süreci devam ettirebilirsin. zaten başka bir yatırıma paran kalmayacaktır.

    3- sonra gidersin federasyona, "yaptığınız iş mi?" dersin. getirdiğiniz kural benim kulübümün ayakta kalması için uygulamaya çalıştığım son ve tek çareme çomak sokuyor kabul etmiyorum dersin.

    4- çark dönmeye başladığı anda gelir dağılımını yaparsın. bu gelir dağılımında altyapı, pilot kulüpler, scout ve tarama çalışmaları ve hatta yurt dışı futbol akademileri sahiplik ya da sözleşme dilimlerinin paylarını belirlersin.

    5- sonra da dönersin taraftara " biz türk futbol kulüpleri olarak altyapı adı altında sizi yıllarca kandırdık, göle maya çaldık. aydın yılmaz dedik, özgürcan dedik, ferhat öztorun dedik. ne zaman uyanmaya kalksanız yeni isimlerle geldik size. anıl dilaver dedik, bartuğ dedik, mustafa kapı dedik, sarper dedik. son on senede sadece ozan kabak verdik elinize.

    6- yeni bir döneme girdiğini belirtirsin kulübün ve adına da " yapılanma" dersin. süre belirtmeden " yeniden" tamlamasını da koyarsın başına, olur sana " yeniden yapılanma".

    benfica u19 takımına 11-1 yenilmeyeceğin dönemlerin tuğlasını koymuş olursun.

    girdideki kadar basit bir süreç olmayabilir bu yapılanma ama başka çaren yok, yok oğlu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın