resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35000
    50 kere yazıldı biz de yazalım, bu kadroyu kendisi kurdu. bu kadronun kurulması için de 25 milyon euro gibi bir para harcadı.

    aynı eksende dönüp duruyoruz ve bunları aylardır anlatmaya çalışıyor herkes farkındayım ama, takım mağlubiyet aldığında torrent eleştirilmesin diye bu başlık açıldığı sürece aynı tartışmalar dönmeye devam edecek.

    bu yaz transfer dönemi başlamadan önce galatasaray'ın orta saha rotasyonu şu şekildeydi:

    -taylan
    -aytaç kara

    bu kadar. hadi kanattan devşirme emre kılınç'ı da sayalım. yetmesin burda her hafta itin bi tarafına sokup sokup çıkardığımız emre akbaba'yı da orta saha sayalım. totalde 4 kişi.

    stoper? sakatlık sonrası kendini asla toparlayamamış luyindama, marcao ve alpaslan. bu kadar. 3 kişi.

    böyle saymaya devam ederiz dilerseniz. 4 yıl kiralama usulü çalışan bir yönetim sonucu, elimizde neredeyse hiç oyuncu kalmamıştı haliyle.

    peki fatih terim kimleri aldı sezon başında? yaş ortalamaları 24'ü geçmeyen, hava yakaladığında gelecek vaad edebilecek oyuncular aldı. bi de şeye bakalım, kimleri alamadı? gedson mesela, olmadı. ghezzal'ı istediği söylendi, olmadı. yani? yaratıcı oyuncu almak istedi, ama o dönem için paramız yetmedi.

    yani? içi tamamen boşalmış bir takım için 25 milyon euro karşılığında genç bir iskelet kurdu. bakın 3 kişinin ilk 11 oynadığı mevkide elinde yalnızca 2 oyuncu varken yaptı bunu. böyle bir kadro için 25 milyon euro çok para diyorsanız bence futbol takip etmediğiniz anlamına gelir bu.

    sonra ne dedi? yapılanma kuruyoruz, bu kadronun üstüne eklemeler olacak falan. tabii ki her transfer %100 tutacak diye bir şey yok, fakat bir temel attı, eğer kalabilseydi, savunma yönünü büyük oranda çözdüğü takıma birkaç eklemeye hücum konusunda seviye atlatmaya başlayacaktı ve ligdeki kapanan takımlar sorununu da çözmeye başlayacaktı. şu kadronun üstüne gedson'u ve hatta bir kanat oyuncusunu eklediğinizi düşünün, sonra yalnızca kerem'in hücumda yarattığı farkı düşünün, takımın nasıl bir seviye atlayacağını anlarsınız zaten.

    hoca neden sezon başında diretmedi bana bunları alın diye? çünkü zaten hoca o dünkü sosyal medya bebeklerinin kurmaya çalıştığı baskının tillahını yedi, bir dönemlik baskıdan mı çekinecek... avrupa ligi'nde lider çıktı galatasaray, kulübe gayet güzel para girişi oldu. yavaş yavaş, avrupa'da başarıyla takımı üst seviyeye çıkaracaktı.

    fakat kendisinin kendi taraftarı da dahil yedi düvelden yediği ve direndiği baskıya bugün galatasaray yönetimi diye ortalıkta gezinen tipler bir dönem dayanamadığı için tüm planları yerle bir etti.

    gelip burda yazmak çok kolay, elinde sadece iki orta saha olan takıma yedek kaleci aldırmadı diye kötü teknik direktör falan yazanlar oldu. neyse.

    daha teknik adamlık geçmişi bile olmayan bir antrenöre toz kondurmamak için 40 senelik kaya gibi efsanesine karşın rüzgar rolüne bürünenleri de gördü bu gözler ya, helal. ne demiş atalarımız, yel kayadan toz alır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın