• 9
    10 mart 2022 barcelona galatasaray maçında oynamadığımız oyundur. kapanıp hızlı hücuma çıkmaya çalıştık, kontra atak futbolu oynadık. grup aşamasındaki marsilya ve moskova maçları geçiş oyununa örnek verebilir, grup aşamasındaki lazio maçlarında ise yine geçiş oyunu değil kontra atak oynadık.

    geçiş ve kontra atak farklı şeyler, birbiriyle karıştırmamak lazım.

    türkiye ligi'nde oynanmasının mümkün olmadığı yorumlarına da katılmıyorum. geçiş oyununu her ligden her takıma karşı oynamak mümkündür. adamlar topu bize bırakıp kapanıyor argümanı sunuluyor, adamlar topu bize bıraktığında 300 tane pas yapmak yerine hızlı bir şekilde atağı sonlandırdığımızda geçiş oynamış oluyoruz. atak sonlandığında, mesela 3 pasta gittik şut çektik, aut oldu. adamlar topu kullanmayacak mı? mecburen kullanacak. kalecileri ya uzun oynayacak, ya da pasla çıkmaya çalışacaklar. uzun attıklarında ikinci bölgede, pasla çıktıklarında ise 3. bölgede yapılacak şok pres ile topu kazanıp tekrardan atak sonlandıracağız.

    tekrar ediyorum, her takıma karşı oynamak mümkündür. mevcut galatasaray futbol takımının oynaması gereken tek oyundur. 15 tane elit futbolcun olmadan possession oynamak mümkün değildir. bu oyunu oynayan takımların, elit seviyedeki manchester city gibi takımların bile possession ile oldukça sıkıcı maçlar çıkardıklarına, kilidi açamadıklarına şahit olduk. fatih terim de ligde bu oyunda ısrar ederek hata yaptı, dome de aynı şeyi yapıyor. pep gelsin o da bu takıma possession oynatamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın