• 1317
    yerli kariyerli hocalara ‘neden yerine yeni hocalar yetiştirmedin’ eleştirisi yapılıp, taze futbolu bırakmış hatta bazen daha bırakmamışlara teknik direktörcülük yaptırılan ortam.

    mesela kimse ‘neden bu teknik direktörlük kursları var’, ‘neden bu insanlar bu kursları tamamlamadan bu görevlere getiriliyorlar’ gibi sorular sormuyor

    türk futbolunun hatta ülkenin genel sıkıntısı eğitimin gerekliliğine inanç olmamasıdır.
    süregelmiş olarak iyi eğitim verilememenin de etkisiyle insanlar bazı bilgilerin eğitim+tecrübe+yetenek ile mümkün olduğunu bir türlü kabul etmiyorlar.

    büyün bunların sonucu da işte mesela avrupada öz kaynaklardan en az oyuncu oynatan lig olmak ya da avrupaya hiç teknik direktör gönderememek oluyor.

    sonra çözüm olarak nasıl gelişiriz mesela nasıl futbolcu ve teknik direktör yetiştiririz üzerine düşünmektense tff diyor ki ‘2’ sene sonra, en az 1 adet, daha önce en az ‘3’ sene klüpte bulunmuş 21 yaşının altındaki futbolcuyu ilk 11de oynatmak zorunda kalacaksın.

    özetle, top oyunda 5dk fazla kalsa ne olacak, müthiş yetenekli futbolcuları mı daha fazla izlemiş olacağız yoksa taktik yetersizlikleri olan hocaların taktik savaşlarını mı?
    gerçekten ilerleme düşünülüyorsa sokakta yetenekli çocuklar nasıl sahaların yıldızı olarak hazırlanabilir onun çaresi bulunsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın