• 34
    hakem hataları malumunuz türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ve belki de en büyüğü. biz belki de bu konuda en çok mağdur olan kulubüz ancak şu bir gerçek ki 3 büyüklerden anadolu kulüplerine bütün kulüpler esasında bu durumdan rahatsız. bunun aslında çok basit ama bizim gibi eleştiri ve sağduyu kültürünün tam oturmadığı topraklarda uygulanamayacak bir çözümü var. hakem hatalarına sebep olan diğer faktörleri tamamen yoksaymadan bana göre en etkili çözüm bu.
    hakemleri maç bitiminde çıkarıyorsun canlı yayına 30 dk bağlanıyor. yayıncı kuruluşun platformunda verdiği tüm tartışmalı kararları tek tek açıklıyor neden böyle verdiğini hata yapıp yapmadığını vesaire. elbette biliyorum ki minareyi çalan kılıfını uydurur ama şöyle bir şey var ki çoğu insan için canlı yayında davranışları maç yönetmelerinden farklı olacaktır. çünkü maçı saniyelik kararlarla yönetiyorlar ancak adam akıllı bir hakemse aynı pozisyonu tekrar izlerse ne doğru ne yanlış fark edebilmeli hata yaptıysa da bunu söyleyebilmeli. emin olun hem bu hakem belasına çözüm olur hem de ratingleri alt üst eder.
    not: hakemler elbette ki hata yapabilir ama esas sıkıntımız hakemlere karşı olan inancımızın kalmamış olması. ben böyle böyle düşündüm o yüzden verdim dese en azından hakem kalifikasyonu anlaşılır ve daha transparan bir davranış olur türk futbolu için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın