resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34800
    kendisinin onay verdiği transferler başarısız olmamıştır. başarısız olan transferlerle ve küme düşme hattında bulunacak kadar kötü bir takım ile avrupa liginde o grupta namağlup falan çıkamazsın. kadro planlaması yanlış olabilir, bazı öncelik olması gereken mevkiler boş bırakılmış olabilir ama kimse bana transferlerin kötü olduğunu iddia edemez.

    bugün ayağı yok dediğimiz berkan'ın alanya'da ki performansını yorumsuz şekilde bırakıyorum;

    https://twitter.com/.../1491061278202560513

    berkan ve kendisi gibi bazı oyuncuların galatasaray'da ve önceki takımındaki bu gece ve gündüz kadar farklı olan oyunlarının sebeplerini sorgulamak lazım. en büyük sebebi baskı ve bu baskıyla baş edememeleri. nelsson ve kerem gibi bazı oyuncular bu baskıyla çok iyi şekilde başa çıktı ama bunu hepsi başaramadı. alanya'da oyun kuran adam galatasaray'a gelince bu yeteneğini mi kaybetti ? bu baskının üzerine bir de bu kadar fazla öne geçtiğin maçta puan kaybedince psikolojik olarak da çöküntü oluyor. zaten taylan, berkan gibi oyuncuların yüzlerinden ve hareketlerden panik içerisinde oldukları net şekilde anlaşılıyor. taylan geçen sene josef ile birlikte istatistiklerde zirvedeydi, berkan bizim için italya'yı reddetti. bugün ne hale düştüler görüyoruz.

    geçen sezon aynı şey emre akbaba'da yaşandı. önündeki adama pas veremeyen emre bugün alanya'da savunmaya gelip top dağıtıyor.

    bir başka örnek morutan. şu pası atabilecek ligde ki oyuncu sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. bu tarz pasları oynadığı zamanlarda ve özellikle avrupa'da çok fazla yaptı ama maç görüntülerinin tamamına ulaşamadığım için klasik örnek olarak lokomotif maçını atabiliyorum. çok sık belirtiyorum ama morutan'ın doğru düzgün forma şansı bulamamasına rağmen kerem'den sonra en fazla skor katkısı yapan oyuncumuz olduğunu belirtmekte fayda var;

    https://www.youtube.com/watch?v=2f5MuGlNyf4

    kısacası transferlerin büyük çoğunluğu isabetli transferlerdir. planlama yanlış olabilir ancak transferler değil... hiç bir takım yaptığı tüm transferlerden verim alamaz bu arada illa ki tutamayacak oyuncular çıkabilir ama bunları cımbızla çekeceksek dünya üzerinde olumlu örnek gösterecek tek bir teknik direktör kalmaz.

    transferler dışında da söyleyeceğim tek şey bu takım torrent'den önce çok daha iyi durumdaydı. bir kaç istisnai maç hariç çoğu maçta kazanacak pozisyonu buluyorduk, altıpas'dan sürekli gol kaçırıyorduk. gedson ve 6 numara transferlerini yapıp hocaya mart'a kadar sabredilmesi lazımdı. yazık oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın