resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34623
    mevcut galatasaray futbol takımını oluşturan futbolcuların öyle sanıyorum ki tamamını takıma kazandıran teknik direktör.

    oyun anlayışını, tarzını, karakterini vs. eleştirene de sevene de saygım sonsuz. ancak transfer ve kadro yapılanması konusunda elle tutulur bir yanı yoktur. fatih terim, galatasaray'ın başındayken söz hakkı hep ondaydı. istediği futbolcular alınmadı, kalsın dedikleri yollandı vs. bunların geçerli hiçbir yanı yok benim nezdimde.

    dünyanın sayılı teknik direktörlerinden biri olduğu dönemler olmuştur ancak hiçbir zaman vasatın üstünde bir çalışma arkadaşı olamamıştır. hiçbir zaman alttan alan, fikir alan bir tavır sergilediğini görmedim. bugün luis campos ile anlaşma olacak haberleri dolanırken herkesin aklından aynı şey geçmiyor mu? "hoca varken gelemezdi. hoca bu tarz profillerle çalışmak istemez."

    fatih terim kendisinden daha çok bilen birini, daha yetkilisini, daha etkilsini hiçbir zaman istemedi. bu da onu bugünlere getirdi kanımca. dördüncü döneminin başında dünya futbolunun göbeğinde yer alan luis campos gibi bir futbol aklı ile çalışmış olsaydı şayet, ozan kabak belki daha yüksek meblağlara satılmış, oradan gelen para ile belki de takım iskeleti kurulmuş olacaktı. o yüzden istemediği satıldı, yerleri doldurulmadı, sattığın kadar al vardı gibi saygı ve sevgiden gelen salt savunucu bahaneler üretmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.

    elbette ki her zaman bu kulübün efsanesi olarak kalacak. ancak dördüncü dönemi de şahsım tarafından hep galatasaray'ın yıllarına mâl olmuş şekilde anılacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın