resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 34482
    kalması da gitmesi de kulübe resmen dert olan hocamız.

    takımın başındaydı, avrupa'da estik ligde batırdık. bu arada hakem hatalarını falan geçiyorum yoksa ceza alırım. ancak gerçekten kötü futbol oynandı abiler bunu kabul edin artık. maç sonu yapılan açıklamalar, yardımcı antrenör beğendirememeler, değişerek gelişeceğiz demeler, arda'dan medet ummalar sabrını sınamadı mı bu taraftarın? terim, gözümüzde kredisi olduğunu bildiği için anlayış bekledi, haklıydı da. ancak zaman geçtikçe takımdan kendisinin de uzaklaşmış olduğunu hissettim. analizleri, hazırlıkları belli ki yardımcılarına bıraktı, ancak olmadı. sonunda da bu ayrılık gerçekleşti.

    transfer meselesine gelince de sayın hocamız her yaz transfer döneminde güzel bir kadro istedi, bazıları alındı bazıları alınmadı. kendisi de kış transfer dönemini işaret etti. marcao, mohamed, luyindama gibi isimler kış transfer dönemlerinde kadromuza katıldı. evet kendisi oyuncu satamamaktan şikayet ediyordu ancak belhanda'ya teklif geldiğinde ben mi satmadım abi? feghouli'yi istediklerinde ben mi bana lazım dedim? ozan kabak konusunda ısrarla satılmasın diye ben mi feveran ettim? evet belki dönem içerisinde kritik isimlerdi ama satış konusunda bu kadar menfi olunca süreç tıkandı belki bilemiyoruz. ama galatasaray söz konusu isimlerin ikamesini kısa sürede bulabilirdi bence, bulmalıydı. belki de sportif direktörlük kendisi için çok daha iyi olacaktı ama kabul etmedi. sahi neden kabul etmedi? niye bunu kendisine bir hakaret olarak algıladı?

    öte yandan isim takıntıları da başka bir konu. bazı futbolcular konusunda gereğinden fazla ısrarcı oldu. biz burada dönem dönem selçuk, belhanda, babel, arda, feg, ömer bayram gibi isimlere tepki gösterdiysek biraz da bu yüzden. arkasında genç oyuncu bekleyen bitmiş adamı kazanmak için çok çaba harcadı. bazen verim aldı, bazen alamadı. örneğin takımda sol bek sıkıntısı var iken tuttuk emre taşdemir'i de giresunspor'a kiraladık. tek fazlalık bu adam mıydı şimdi? ve her zaman dediğim gibi genç futbolcu konusu... terim gençleri seven, onları sahaya sürmekten korkmayan bir isimdi. ancak son döneminde bu özellikten ısrarla kaçındığını gördük. gençlere değer 90+3'te oyuna alınarak verilmez beyler yapmayın. hazırlık maçlarında bile bu çocukları oynatmadı ya da son bir iki dakika oyuna aldı. genç bir futbolcu olarak kıçıkırık hazırlık maçında dahi forma bulamazsan nasıl sarı-kırmızı forma hayalleri kuracaksın?

    uzun lafın kısası dördüncü fatih dönemini de geride bıraktık. ben biliyorum ki hoca beşincisine hazırlanıyor. suskunluğu da belki bu sebeptendir. ama bence yapma hocam. bu takımın son 50 senesinde bir şekilde daima oldun, başarılar seninle geldi, minnettarız. ama artık başka şeyler yapmak zorunda bu takım. başka yollar aramak zorunda. kötü yönetilen bir ayrılık süreci yaşadın farkındayız ama daha fazla yıpranmasın iki taraf da...
App Store'dan indirin Google Play'den alın