• 29523
    bu sene ozelindeki eksiklerine ozguvensizligi de ekledigini dun teyid eden takimdir (bkz: 8 ocak 2022 galatasaray giresunspor maçı). dunun en cok uzeni belki de buydu.
    bu ozguvensizlige eksikleri de ekleyince bu mac sanirim bu sezon kayseripor macindan* sonra en kotu oynadigimiz mac oldu.

    bunun disinda en onemli eksigi orjini 6 numara olan, devsirilmemis bir 6 numaradir diye dunusuyorum.
    nerede duracagini, nerede pas bekleyecegini bilecek, aldigi topu yeri geldiginde eveleyip gevelemeden ayagindan cikararak, yeri geldiginde takimi dinlendirerek kulllanacak, bir bakima takimin kendi yari sahasinin on numarasi olacak, defansta da deli dana gibi kosmak yerine yerini bilerek rakibi en dogru yerde karsilamaya calisacak bir oyuncuya sular seller gibi oncelikli ve acil olarak ihtiyacimiz var.
    bu oyuncunun melo seviyesinde bunlarin hepsini ortalama ustu yapmasina da gerek yok bence. ortalama alti olmamak kaydiyla temel egitimini bu cercevede almis ve bu sekilde oynama tecrubesi olan x bir oyuncu, bu takimi bir adim ileriye goturecektir kanimca.

    ister begenin ister begenmeyin kadromuzda bu tanima en yakin oyuncu da taylan. son iki senede fark yarattigimiz maclarin cogunda 6 numarada ortalama ustu oynayan bir taylan bulunuyor.
    berkan da gordugumuz uzere orada olmadi. berkan'in kendi yari sahamizda stoperlerden ve kaleciden top istediginde bekledigi yerler cogu zaman yanlis. pas atacak oyuncunun ayarlarini bozuyor, temiz bir pas alsa bu sefer de rakip kaleye yuzunu donemiyor. daha dogru yerlerde oynayan taylan'da da kaleye yuzunu donememe eksigi var maalesef. fakat taylan macin sonuna baktiginizda 6 numarada oynadigi maclarda takim oyununa daha fazla katki vermis oluyor.

    anlasilan oraya gedson'u monte ederek devam etmek niyetindeyiz. gelirse eger, bence gedson bu senenin geri kalaninda 6 numara isini toparlar. bu senaryodaki sikinti ise yilan gibi bir 8 numara olan gedson kardesimizi mecburen 6 numara oynatmak zorunda kalacagimizdir. umarim kisa sure icinde gelir ve tek hedefimiz olan avrupa ligi maclarina kadar takim yeniden dengesini bulur.

    fatih terime ve planlama konusuna ise ligdeki konumumuz ne olursa olsun guveniyorum ve her ikisini de sonuna kadar destekliyorum. tabii ki dogrularin yaninda yapilan yanlislari da gormezden gelmeyerek.
    ornegin muslera'yi yedeklememek gibi bir akil tutulmasini fatih terim'e ve galatasaraya yakistiramiyorum. televizyon kadrajinda iki kisilik yer kaplayan arda turan'in oyuna girmesini skor ne olursa olsun sindiremiyorum.
    bunlarla birlikte fatih terime yapilan malum kisi benzetmelerini ve yaratilmaya calisilan algiyi da sindiremiyorum. mactan sonra gundem olan kimsenin bu takım ne oynuyor demeye hakkı yok cumlesini de iyi olmayan bir niyetle ve at gozluguyle okumayinca dogrulugunu gorebiliyorum. varligindan kim nasil rahatsiz olursa olsun en azindan bu objektif bakisi kariyerinin sonuna kadar simdiden haketmis bir isimdir fatih terim. gogsumu gererek, dogruluguna inanarak soyluyorum, sonuca degil de daha iyi oynayana puan verilseydi ligin zirvesindeydik.

    son olarak, takimdaki bu ozguvensizligi en kisa surede toparlayabilecek kisinin yine fatih terim oldugunu dusunuyorum. fakat artik futbolcularimizin kimligiyle inatlasmadan, taktik dogrulari takip ederek.
    her ne kadar geleceginin cok parlak oldugunu dusunsem de okan buruk veya x bir isim gelirse eger, gelecek sezona dair hicbir umut olmadan sadece bu sezon biter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın