resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33865
    kendisi uzerinden donen tartismada maalesef ulkemizdeki tartisma kulturunun eksigini bir kez daha gordugumuz teknik direktorumuz. zira tartisma fikirler ve bakis acilari uzerinden degil, insanlari kamplara bolup sonra da bu kamplar uzerinden degersizlestirme seklinde ilerliyor. ıllaki ayrilan bu kamplari ispat edecek sekilde davranan vardir ancak kendince mantikli argumanlarla bir fikir sahibi olan insanlari etiketleyerek soylediklerini degersiz hale getirmeye calismak hicbir seye degil ama sadece suregelen kor dogusune katki saglamaktadir.

    ben bir defa daha fikirlerimi izah etmeye calisacagim. oncelikle bazi tespitler yapmam gerekiyor. ben galatasaray dernegi uyesi degilim. evet, cocukluktan bu renklere asik olduk ancak olayin merkezine cok uzak bir bireyim, yonetimle alakali cok ihtirasli fikirlerim varsa yapmam gereken ilk sey uyelikle alakali calisma yapmak olurdu. ki boyle bir istegim su an icin yok. ıkincisi, futbol sahasinin icerisinde bulundum, halen de yari amator olarak ilgili sayilabilirim ancak profesyonel seviyede olan olaylara uzun zamandir cok dikkatle seyir eden bir taraftar seviyesinde hakimiyetim var. bunu su sebeple soyluyorum; buradan takip ederken bir olayi farkli zannedip ic yuzunde cok baska oldugunu ogrendigim cok oldu. ya da bir olayin iki farkli versiyonunu kimin yalan soyledigini bilemeyecek sekilde dinledigim cok oldu. yani demem o ki, yorum yaparken elimden geldigince haddimi bilmeye calisiyorum.

    o zaman yavastan asil mevzuya donecek olursak; uzun suren gozlemler, takipler, okunan bir suru yazilar, karsilastirmalar sonucunda ben fatih terimin iyi niyetli, hirsli, kendini yenileyen, bazen ornek alan ama cogunlukla kendi fikirlerini yansitmaktan korkmayan, cesur ve basarili bir teknik direktor oldugunu dusunuyorum. kendisine takilan onlarca kulpa ragmen ben kendisinin samimi bir futbol adami oldugunu, kendince hedefleri oldugunu ve galatasaray’i samimiyetle sevdigini dusunuyorum. turk futbolu ile de galatasaray ile de alakali kendi adima bir vekil sececek olsam bu kendisi olurdu. ta 2000’lerden beridir baska profesyonellerle calisma konusunda, futbol takimini kurumsallastirma konusunda vs. oldukca medyanin, simdilerde sosyal medyanin yansittiginin aksine saygili ve akilli planlamalar yaptigini dusunuyorum, goruyorum.

    ben galatasarayin kaosla degil begenmesem de, kotu de olsa bir akilla yonetilmesini istiyorum. hem yarismaci olsun hem de planli programli ileriye dogru gitsin istiyorum. bunu isterken arada basarisizliklarin da olabilecegini, bu kadar sumullu planlamalar yapilip, organizasyonlar yonetilirken sorunlar cikabilecegini, basarisiz donemler gecirilebilecegini tahmin ve kabul ediyorum. bu tahminim dogrultusunda, boyle zamanlarda tekrardan anlayis degistirmenin ise olabilecek en kotu secim oldugunu dusunuyorum. yani, bu durumda teknik direktor degistirip sampiyon olmaktansa, olmayip istikrara yatirim yapmayi yegleyen bir insanim ve bunun da sonrasinda tum basarisizliklari kompanse edecegini dusunurum.

    dolayisiyla bu is icin de en uygun kisinin fatih hoca oldugunu, gerekirse uzunca sureler takimin basinda kalmasi gerektigini dusunuyorum. sezonu bu zamana kadarki kismini(ligde standartsiz ve art niyetli, bazen siyasi yonetimler oldugunu hatirda tutaraktan) bir olcude basarisiz buluyorum. ancak takimdaki pariltilari da goruyorum. yani yanlis sonuclar almis ama gidis yolu fena degil takimin, yani biraz daha boyle devam etse ortaya cikacak sey cok baska olabilir. marsilya macinda yasadigim zevki cok uzun zamandir yasamamistim mesela. ya da ligde ah ulan onu da yapsak gol ya da cok iyi atak diyebilecegim yuzden fazla pozisyon geliyor aklima. sonra diyorum ki bunlar anlik hareketler, yuzde 50’sinde dogru tercih yapilsa ya da adim kisa kalmasa cok rahat ilk 2’de olacagiz. yani potansiyeli degerlendiriyorum takimdaki. bu sebeple ben daha agirdan almamiz gerektigini, cocuklara, hocaya tam destek olaraktan bize dusen kismi yerine getirmemiz gerektigini dusunuyorum.

    simdi bunlar benim dusuncelerim. dusunce ve ifade ozgurluklerimi kullanaraktan, bu zamana kadar olan birikimim ve aklim aldiginca yaptigim yorumlamalardan ortaya cikan sonuclari paylasiyorum. baskaca fikri olan arkadaslari da okuyup, kendi fikirlerimi ya duzeltiyorum ya yeniliyorum ya da halen ayni fikrimde sabit kaliyorum. ancak fikre karsilik bir arguman uretmek yerine bir torbaya konularak, torbanin ve dolayisiyla da icerisindeki herkesin degersizlestirilmesi, alaya alinmasini da kabul etmiyorum. ıstifa isteyenler kadar fikrimin de irfanimin da hur oldugunu biliyorum. vicdanim da bir kus gibi hur, ozgur ve rahat.

    bu arada hocamiz mancini, prandelli, rijkaard, hamza hamzaoglu ya da lucescu olsaydi da benden buna benzer satirlar okuyacaktiniz. o zaman da soyluyordum ancak yazar degildim. umarim yakin zamanda boyle bir ayrilik gerceklesmez, ancak olursa o zaman da gelen hoca icin ben ayni yerde olacagim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın