resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33861
    https://twitter.com/...692753104902/photo/1

    elimizden gelse “buyuk takimlar aldiklari kupalarla, kucuk takimlar yendikleri buyuk takimlar ile ovunur” sozunu dovme yaptiracak kadar benimsemis bir taraftar grubu olarak, eski yillardan alinmis bir gazete kupurunu okumaktan aciz insanlarca elestirilen teknik direktorumuzdur. yazan kisi dogru kabul ederek birseyler karalamis cevap icin de arastirilir dogrulugu teyit edilir, ona gore cevap verilir. bu kadar basit ve nesnel.

    96 oncesi donem cogumuzun yas araligi geregi okudugu kadariyla galatasaray’in hic de bugunku populerliginde ve kupa sayisinda olmadigi donem. bunun neresi yanlis ki elestiriliyor? bu duruma ragmen ne mutlu ki kulubun kurulus amacina uygun sekilde ulke futbolunda elde edilmis en buyuk avrupa basarisi da bize ait. bu basari bile sinirlarimiz icerisindeki o doneme yonelik gercegi degistirecek boyutta degil maalesef. biz niye cemisgezekspordan, batman petrolspordan buyuguz acaba? bu basit neden sonuc iliskisini kurmak bu kadar zor olmamali. lafa geldi mi “en buyuk sivil toplum orgutuyuz” diye ovunuruz ama toplulugun bu devasa sayiya ulasmasinda en buyuk katkiyi saglayan adamdan nefret ediyorsak da hemen bu lafimizi yutuveririz onemli degil. niye? cunku bazi insanlar terimsporlu ama ondan nefret edenler koru korune hicbir duyguya bagli degiller, onlar en objektif bakis acisina sahip galatasaraylilar. ucuz bir komedi filmi kadar bile degil bu durum arkadaslar bilesiniz.

    herkes antudan, antulasmaktan dem vuruyor da alex’e ve lefter’e trolluk icin dalga gecer seyler soyleyin bakayim tartisma nerelere gidiyor. gitmesi kadar dogal birsey de yok. biz de burada ayni esnada ayak tenisi basliklarinda beyhude cabalar icerisinde yapmayin, etmeyin, bu elestiri degil diye laf anlatmaya calisiyorduk. neyse ki oyunun akici, hakemlerin adil, oyuncularin da vakit gecirme odakli olmadigi avrupa ligi maclarimizi izledik de, bunlarin cogunun arkasi kesildi. sanki florya’da asili guvenlik kamerasi olarak calisan birinin yorumuymus gibi “hoca ayak tenisi oynatiyor takim ondan boyle” temali yuzlerce entry okuduk. emin olun ki boyle sacma sapan uc noktadaki argumanlar yazilmasa muhtemelen hoca daha yuksek tonda elestirilecekti. haftalarca, gunlerce suna odaklanmis olmamiz bile hocanin hak ettigi sekilde yapici elestiri almasinin onune gecti. maalesef bu bolunme var ve aslinda ne kadar komik ki fatih terim’in hoca olarak hicbir turk dengi olmadigi halde bu bolunme yasaniyor. lefter derler, metin oktay dersin, alex derler, hagi dersin, sonrasi karsi taraf ve baska herhangi bir turk kulubu icin yok.

    hala daha galatasaray sozlukte yazar oldugu halde, galatasaray taraftari oldugunu iddia ettigi halde “fatih terim’in galatasaray disinda ne basarisi var?” fikrinde olanlar var arkadaslar biz neyi tartisiyoruz? “shaq adamsa miami’yi sampiyon yapsin” vardi bir zamanlar. guncellenmis hali bu sanirim. birebir ayni gecerlilikte bir tane de benden gelsin “burada yazarlik yapanlar gitsinler bir de kose yazarligi yapsinlar hele bakalim gorelim”. konu disi bu arada klopp ve pep de tff 1. veya alt liglerde iki takimin ayni anda hocasiz kalmasini bekliyorlarmis gelip kendilerini kanitlamalari icin. bal’a kadar okeylermis bilen duyan haber etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın