resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 33798
    galatasaray cok buyuktur. oyle de kalacaktir. 10 yil 20 yil sampiyon olamasa da buyuk olarak anilacaktir. fenerbahcenin muzesine 8 yildir teneke girmiyor ancak bu durum fenerbahceyi siradan yapmayacak. turkiye sartlarinda 3 buyukler hep ozel olacaktir ancak kendi aralarindaki siralamalar zaman icinde bir cok kez degismistir ve degisecektir de.

    ornegin fenerbahce 1990larin sonuna kadar ulkede en genis taraftar kitlesine sahip kulup olmustur. keza sampiyonluk sayisinda da 2000 yilina dek galatasarayin onunde yer almistir. turk futbol liginin ilk 40 yilinda galatasaray sampiyonluk sayisinda fenerbahcenin onunde olamamistir. bu durum taraftarin gozunde galatasarayi fenerbahceden kucuk yapmasa da istatistiki karsilastirmalarda dogal olarak galatasarayi 2. hatta 1990larin ortasina kadar besiktasin da arkasinda 3. sirada gostermistir.

    fatih terim galatasaraydan buyuk degildir. elde ettigi sampiyonluklari tek basina almamistir. avrupa kupasinda hagi ve hakan sukurun liderligindeki oyuncu grubunun emegi en az kendisininki kadar coktur. fatih terim olmasa galatasaray bir köy takimina donmez. ancak gozden kacirmamak gerekir ki kendisinin yonetiminde gelen avrupa basarilari ve sampiyonluklara konulan ambargolar hem galatasarayi istatistiksel olarak rakipsiz hale getirmis hem de cok fazla cocugu galatasarayli yapmistir. bugun taraftar sayisinda da kupa sayisinda da galatasaray turkiyenin en buyuk takimi olma istatistigini elinde bulunduruyorsa bunda en buyuk pay fatih hocanindir. buna saygi duymak ve sezarin hakkini da sezara vermek gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın