resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33849
    hoca hakkında tüm eleştirileri saygıyla karşılıyorum ve içerisinde katıldığım da bir çok nokta var, transfer konusu hariç.

    "50, 60, 70 transfer yaptı doymadı" şeklinde eleştiri çokça gördüm. bu yapılan transferlerin kaçı bonservisli, kaçı kiralık ya da kaç tanesi sözleşmesi elinde olan yerli, yabancı oyuncular ? buna bakmak lazım. bu takım 4 senenin 3'ünde ffp ile mücadele etmiş ve bu 3 senelik dönemde toru topu 5 oyuncuya bonservis verebilmişiz. bunlar; nagatomo, emre akbaba, marcao, luyindama, diagne.

    öyle bir yazılıyor ki sanırsınız biz her sezon gerçekten kadroyu kasıtlı, bilerek sıfırlayıp daha sonrasında her yeniden kurulan kadroyla başarısız olduk. ffp yüzünden her sezon kiralık aldığımız oyuncular geri gitti. mecburen ocak işaret edildi, mecburen kadroyu yeniden kurduk. her sene bu sıkıntılarla boğuşmamıza rağmen 3. sezon pandemi olmasa, geçen sezon ise özellikle ligin ilk yarısındaki vasat kadroya rağmen 1 penaltı atabilsek şampiyonduk.

    bu sezon ise para harcandı mı ? evet harcandı. 4 yılın yükünün bindiği bir kadronun baştan aşağı yapılanması ve sıfırdan kurulması gerekiyordu, tıpkı dursun özbek döneminde yapıldığı gibi. tek ve en büyük fark ise o döneme kıyasla çok daha az maliyetle (hem bonservis hem maaş olarak) ve maddi manevi geri dönüş yapılabilecek oyuncularla bu yola çıktı yönetim ve teknik ekip.

    kısacası saha içi performans, taktik, oyuncu tercihleri gibi pek çok konuda fatih terim eleştirisine saygı duyarım ve katılırım ancak transfer konusunda kesinlikle yanlış bir algı mevcut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın