resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33849
    (bkz: 28 aralık 2021 galatasaray denizlispor maçı) özelinde hocayı eleştiremiyoruz çünkü 39 şut atmışız. sözlük yazarlarından ortalama bir 11 belirleseniz denizlispor'a zaten 30 şut atar. denizlispor dediğimiz takım 1.ligde 18. sırada bunun dışında 10 tane eksiği var. hadi bunu geçtim madem pozisyona giriyoruz şansızlık var o zaman yeni malatyaspor maçında oynadığımız futbol da şansızlıkla mı açıklanıyor? bu arada şu hakemler bizi doğruyor olayını artık bırakalım. biz beşiktaş değiliz. bundan 10 sene önce de değildik, 80 sene önce de değildik. arabesk kültür bize gelmez. biz iyiysek, değil hakem bütün ülkedeki galatasaray düşmanları önümüzde duramaz, çapı yetmez, korkarlar. bunu gördük zaten yaşadık. taraftarla kenetlenmiş bir galatasray'ı durduramazsın. istersen bir maçta 2 gol iptal et 1 dakika sonra 3.golü atar galatasaray. aleyhine düdük çalacağın zaman elin ayağın titrer. bunları gördük, yaşadık. galatasaray üst mertebedir, öyle kolay aşık atamazsın. tff'de vs öyle bir çap yok. şuan zarar vermelerinin nedeni çünkü sen yoksun ki.. kulüp olarak yoksun, yönetim olarak yoksun, teknik heyet olarak yoksun ne oynadığın belli değil. şu son 10 lig maçına bakın izlerken hepinizin içinden ya biz ne oynuyoruz dediğini düşünüyorum çünkü bir şey oynamıyoruz. bu genç oyunculardan dolayı değil, geçen yıl da aynı, ondan önceki yıl da aynı oyun vardı. oyuncuların ismi değişiyor ama bu ne oynandığı belli olmayan futbol değişmiyor. bunun nedeni de fatih hoca tabi ki yahu adamın yardımcısı yok. football manager oynarken bile mevcut yardımcıları gönderip bize destek olacak, akıl olacak iyi yardımcılar almıyor muyuz? sadece futbol değil hayatın her alanında başarıya giden yol takım çalışmasından geçer. fatih hoca'yı başarıya götürecek silahşörler necati ve selçuk mu?

    2 sene önce pandemi sonrası başakşehir'in şampiyon olduğu sezonu hatırlayın. hocanın yine yardımcıları yok, bir nzonzi krizi başlamış üç tane kaliteli orta saha var ama takımın ne oynadığı belli değil ve daha ilk yarı inanılmaz puan kayıpları gerçekleşiyor. o sırada sözlükte taraftar bağırıyor taylan antalyalı, taylan antalyalı'ya şans verelim diye.. son maçta antalya maçıydı yanlış hatırlamıyorsam ilk yarının son maçında taylan'a şans veriliyor beklendiği gibi performans veriyor ve ondan sonra ilk 11'deki yerine geçiyor. o sene ilk yarı yaşadığımız puan kayıpları bizi yarıştan kopardı gibi oldu, küme düşmüş takımlara maçlar verdik. ligin ikinci yarısı toparlandı galatasaray sonra pandemi çıktı. tam şampiyonluğa kenetlenmiştik ve üzerine hoca da corona oldu. işte ne olduysa ondan sonra oldu o sezon. hocanın yardımcıları olmadığı için tekrar yazıyorum yardımcıları olmadığı için takım çalışmamış, takım hiç hazırlanmamış. pandemi sonrası lig maçları başlayınca neredeyse sırf bu sebepten her maçı kaybettik. o sezonu hem ilk yarıda hem de pandemi sonrası biz elimizle verdik. yani koca bir lig şampiyonluğu kaçtı arkadaşlar. kolay bir şampiyonluğu kaybettin.

    geçen yılı hatırlayın yine aynı hikaye taraftar ilk yarı kerem aktürkoğlu, kerem aktürkoğlu diye bağırıyor, bir türlü şans bulamıyor. ilk yarı efsane puan kayıpları ve takımın ne oynadığı belli değil. ankaragücü gibi takımlara verdiğimiz puanlara bakın. o sezon rize'den 4 gol yedik. biz geçen sene 1 golle şampiyonluğu kaçırmadık. biz elimizle beşiktaş'ı şampiyon yaptık.

    3 sene öncesini hatırlayın hani şu 8'de kapanır 18'de sezonu.. isminden belli yine saçma sapan puan kayıplarıyla 8 puan fark yemişiz başakşehir takımından. o sezon taraftarın etkisiyle ilk paragrafta yazdığım şey gerçekleşti, takım kenetlendi. biz o sene de iyi oynamadık aslında ama bütün takım ve taraftar kenetlendiği zaman önünde kimse duramıyor. o sezonu taraftar aldı. içerde oynadığımız beşiktaş, trabzon, başakşehir maçlarında stada gidenler o an yaratılan atmosferi bilir. kimse çıkamazdı o sahadan..

    avrupa kupalarında grup aşamasını lider bitirdik elimizdeki tek pozitif veri bu. bunu söylerken yine fatih hoca'nın son dönem avrupa başarısızlığını da unutmayın. verileri topladığınız zaman sorun oyuncularda değil, teknik heyette ve yönetimdedir. burak elmas yönetimi zaten yok gibi hani şuan bir yönetime sahip değiliz gibi o yüzden orayı geçiyorum. büyük ihtimalle burak elmas için güzel bir anı oldu 1 senelik galatasaray başkanlığı ama fatih hocanın da son dönemi başarısızlıklarını ne kadar sevseniz de görmezden gelemezsiniz. fatih hoca'yı eleştirebiliriz, saygı duymak zorundayız ama artık hem yönetim hem de saha tarafında köklü bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın