resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33715
    ilk yarısını bitirdiğimiz 2021-2022 sezonunda, geçmişte hiç olmadığı kadar çok eleştirilen teknik direktörümüzdür. bundan 1.5 sene öncesine kadar kendisini eleştirmek adeta mekruh kabul edilirken şimdi yavaş yavaş normalleşmeye başladı.
    aslında kendisinin neden olduğu en olumsuz durum, taraftarın, kendisi üzerinden adeta ikiye bölünmesi çünkü karakter yapısı, geçmişte yaşattığı başarılar, taraftarın yarısı tarafından terim’ in eleştirilmez bir noktaya ulaştığı fikrine erişildi. diğer tarafta ise realist bir taraftar ayrımı oluştu ki bu taraftar grubu ilk taraftar grubuna göre daha az duygusal, durum değerlendirmelerini şahıslardan uzak ve olabildiği kadar gerçekçi boyutta ele almaya başladı. esas acı olan nokta ise tam burada, daha önceki cümlede belirttiğim gibi tek olan galatasaray taraftarı, terim konusunda ikiye bölündü ve bu gidişle yakında üçe bölünecek terim gitsin, terim bir süre kalsın, dünya yansın ama terim gitmesin diye düşünenler şeklinde.
    aslında içinde bulunduğumuz noktada hiçbir galatasaray taraftarının, terim’ i galatasaray’ ın önüne koyduğunu düşünmüyorum ama senelerdir dayatılan alışılmış çaresizlik dogması nedeni ile, terim olmazsa galatasaray’ ın da büyük olamayacağı, geçmişte yaşanılan her başarının terim sayesinde olduğu için daha sonrasında küçüleceğimiz korkusuna esir olmuş durumdalar.
    maalesef kendisinin varlığı artık psikososyal anlamda taraftarı ciddi derecede etkiliyor ama öyle bir çıkmazdayız ki eğer terim giderse, sonrasında yaşanacak bir sıkıntıda tekrar terim gel kurtar denilecek ve terim daha da baskın şekilde gelecek.
    burada amacım terim eleştirisi yapmak değil - bu saatten sonra gerekli de değil - sadece duruma kendisi üzerinden realist bakmak.
    eğer mevcut gidişat devam ederse kesinlikle terim’ in görevine son verilmemeli, sonuna kadar kendisi ile devam edilmeli ki sonrasında kendisinin zihniyetinde olan, evlatçı, özeleştiriye kapalı ve adaletsiz bir düzlem takımda katmerli bir şekilde büyümesin.
    maalesef bizler yani taraftar sayesinde bu noktaya gelindi ve homurdanmak yerine, yarattığımız şeyi sonuna kadar görmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın