• 222
    alt yapıdan galatasaray a takımı kalitesinde futbolcu çıkmıyorsa, bu planlamada yer almamaları gayet normal. türk futbolundaki futbolcu yetiştirme krizi, galatasaray'ın tek başına gideremeyeceği, devletçe çözülmesi gereken bir problemdir. türkiye'de hâlâ okulla futbol eğitimini bir arada götürmek imkânsız. bu sorunun üzerine eğilmedikçe, gençler hayatını spora adayamaz. aradan tek tük birkaç istisna çıkar sadece. yıllardır bu böyle.

    bir futbolcunun sadece genç olduğu için oynatılmasını istemek, türkiye'deki torpil kültürünün bir başka tezahürüdür. galatasaray kulübünün alt yapısından çıkıp da lâyıkıyla değerlendirilemediği için bir başka kulübe imza atıp orada kendini ispatlamış bir tane bile futbolcu yok. sonuçlar kötüleşince biri çıkıp "bu nasıl planlama alt yapıdan hiç futbolcu yer almıyor" dedi, şimdi herkes aynı şeyi söylüyor. ezbercilik kültürü de ülkeye hâkim malûm. olmak zorunda mı abi? alt yapıdan futbolcu olmak zorunda mı? ha, olmalı mı derseniz bence de olmalı. bu kurla belki zorunlulaşmalı. fakat yetiştiremiyorsan oynatmazsın, niye oynatasın?

    türkiye'de kötü sonuçlar alan her camiada alt yapı romantizmi belirir. kurtuluşun öz kaynaklarda olduğu vurgulanır. bunu tespit etmek için yıllarca yaşamaya gerek yok, beş yıl süper lig'i takip etmek gayet yeterli. işler kötüleşince alt yapı romantizmine başvuranlar, insanları hafif tabirle salak yerine koyuyorlar. zannediliyor ki, morutan'ı almayıp yunus'u, cica'yı almayıp atalay'ı oynatıp aynı durumda olsak aynı düşüncede olacaklar. o zaman da galatasaray çoluk çocukla oynamaz denilecek, onlar demese de birileri öyle bir kamuoyu oluşturup onu gündeme taşıyacak. bunu görememek için kör olmak lâzım. türk futbolu, kültürünün içinden doğmadır. değiştirilmesi gereken tam da budur.

    orijinal sandığı fikirlerle düzeni değiştirmeye çalıştığını iddia eden grup, düzene bir dayak da kendisi ekliyor farkında olmadan. bu da bizim trajedimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın