resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33701
    bu sene avrupa ligine kafayı taktığını düşündüğüm hocamız, imparator.

    mevcut galatasaray kadrosu büyük ölçüde kendisinin eseridir. aldırdığı oyunculara söyleyecek tek kelime sözüm de yoktur. ancak bu sene çok hoyrat davrandığını düşünüyorum çünkü takımı sürekli yalnız bırakıyor. kim ne derse desin kenarda fatih terimin olması hem taraftara hem de sahadaki oyunculara ayrı bir güven hissi veriyor aslında. ha diyeceksiniz ki hoca kenardayken bu takım puan kaybetmedi mi? evet, etti ama avrupa liginde oynadığımız grup maçlarına dikkat çekmek istiyorum.

    kimi zaman takımın başı kesik tavuk gibi oynadığını iddia ediyoruz ve bu iddiamızda tamamıyla haksız olduğumuz söylenemez ancak avrupa maçlarında izlediğimiz futbol gayet umut verici ve - yüzde 100 olmasa da - verimliydi. bu tablonun ortaya çıkmasında rakiplerimizin oyun tarzları da pay sahibi olmuştur diye düşünüyorum. ama bu ligdeki kötü gidişat için bir bahane olmamalı. yani "abi avrupa öyle mi ya? orada kimse otobüs çekmiyor, rahat rahat oynuyoruz" vs. gibi argümanlar üretmek bana anlamsız geliyor. sen galatasaraysın ve ligde karşına çıkan her takım tabiri caizse "senden bir parça koparmak" ve puan almak istiyor. ister ev sahibi ol ister deplasmanda rakip, tüm rakiplerinin "galatasarayla oynuyorum ve işleri onun için zorlaştırmalıyım" düşüncesinde sahaya çıktığının bilincinde olman gerek. bu düşünceme katılmayanlar olacaktır ancak bu da benim naçizane düşüncem. ayrıca artık süper lig eski süper lig değil, bunu da kabul etmek gerek. artık hiçbir anadolu takımını çantada keklik görmemek gerektiğini fark etmenin vakti geldi hatta geçiyor. futbol değişiyor ve doğal olarak her takımın futbol aklı/mantalitesi de değişiyor. anadolu takımı etiketi yapıştırıp onların bu değişime kayıtsız kalacağını düşünmek ahmaklık olur.

    neyse. konudan çok sapmadan kapatalım. fatih hocanın mevcut durumu toparlayabilecek kalitede bir teknik adam olduğuna inanıyorum. eminim benimle aynı düşüncede olan yazar sayısı da epey fazladır. ancak bunu başarabilmesi için takımının başında olması gerekiyor. galatasaray doğranıyor mu? evet doğranıyor. galatasarayın hakkı hakemler tarafından kasten gasp ediliyor mu? evet, ediliyor. galatasaray hepimizin bildiği malum sebeplerden ötürü kötü muameleye maruz kalıyor mu? evet kalıyor. ama hocanın artık kendine hakim olması gerekiyor. artık kimseye malzeme vermemesi gerekiyor. tabi bunun için fatih hocanın yaptığı çıkışların artık yönetim tarafından yapılması gerekiyor. burak elmasa verilecek hak mahrumiyeti bizi geriye götürmez ama fatih hocanın alacağı cezalar götürür.

    yönetimin artık bu durumun farkına varması gerekiyor. umarım asıl sorumlular gereken sorumluluğu almaya başlar ve fatih hocanın üzerindeki baskı da bir nebze azalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın