• 214
    2021-2022 yaz transfer döneminde ilk defa dile getirilen söylem. yine aynı dönem içerisinde peşinden koşulan futbolcuları (ghezzal, pva, stanciu, visca, rosier vs.) örnek vererek bunun gerçekçi bir planlama olmadığını söyledik ama fatih terim taraftarları anlamak istemedi. çünkü hoca söylediyse kesin doğrudur diye bakmak daha kolay geldi. planlama ile yapılanın çelişki içerdiğini söyleyince bir takım sadece gençlerden oluşmaz diye savunmaya geçtiler. ne tesadüftür ki şu an takımın en kötü performans gösterenleri bizzat fatih terim’in transfer ettiği ve sürekli süre verdiği 30 üstü yaşa sahip futbolcular. bu da mı tesadüf?

    yine aynı kişiler, takımın en genç futbolcusu 23 yaşında olmasına rağmen alınan kötü sonuçlar karşısında hala “genç takım, olur böyle şeyler” savunması yapmaya devam ettiler. hatta takımın aslında modern futbol anlayışına sahip olarak liverpool, city futbolu oynamaya çalıştığını iddia edenler bile oldu.

    galatasaray futbol takımında futbolcu gelişmiyor, tam tersine birçok oyuncu ilk geldiği halden daha kötü hale geliyor, bu şekilde nasıl bir planlama olur dedik, zamanla fişek gibi takım olacağız dediler, şimdi liderin 21 puan gerisine düştük.

    takım çok kötü oynuyor dedik, önlem alınması şart dedik, bu gidişle katılım hakkı kazanmaktan da hızla uzaklaştığımız avrupa ligi maçlarını öne sürerek aslında ne kadar harika bir takım olduğumuzu söyleyip durdular.

    planlama 2-3 genç oyuncu transfer etmekle olmaz, ortada daha bir altyapı bile yok dedik, her avrupa maçından sonra planlamanın nasıl tıkır tıkır işlediğine dair naralar attılar.

    aradan aylar geçti ve yine kaybedilen bir maçtan sonra selçuk inan, hoca ile istişare ettikten sonra “çalışarak olmuyorsa değişerek gelişeceği” kararına vardıklarını söyledi. bu bir itiraf değil mi? planlama bunun neresinde? evet belli bir kesime yine anlatamazsınız ama aklı başında galatasaray taraftarı hala bu işin altının dolu olmadığını, sağlam zemin üzerine kurulu olmadığını nasıl anlayamaz?

    bunları dile getirdiğimizde ne fbjk’li oluşumuz kaldı ne fatih terim düşmanlığımız. gelinen noktada ise halimiz de, oyuncuların gelişimi de, performansı da ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın