resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33553
    ortada bir hastalık var. buna çok güzel, çok pahalı tedaviler uyguluyorsun. ama teşhis doğru mu emin değilsin? niye, çünkü günün sonunda gösterdiğin semptomlar hala bir öncekiyle aynı. daha kötüsü, teşhisi koyan doktor da her sene farklı bir tedavi deneyip, tedavi öncesinde de ''bi bildiğimiz vardır'' diye güvenoyu toplayan, işler kötü gittiğinde de suçu tedavide değil, tadavide kullandığı materyale bağlayan bi acayip doktor.

    eksik adam ya. sürekli bir şeyleri eksik. eksik. bu eksikler de her zaman oynattığı sistem adına çok kritik. neyi eksikse, o eksiğinin kusursuz işleyen bir mekanizmada tüm çarkı bozduğuna, ancak o tamamlanınca uçup kaçacağımıza dair tuhaf tuhaf batıl inançlarımız da olduğu için şu rezalete rağmen kovulmuyor.

    defanstan pasla çıkabilen stoperi olmazsa oynattığı futbol adına çok kritik olduğu için maçı kazanamayabiliyor.. oyun kuran bek almazsanız sistemi sekteye uğruyor, çünkü bekler bu sistemin en önemli parçası. ortasahada seri veya fernando yoksa keza yine maç kaybedebilir çünkü onlar gibi oyuncusu olmayınca yapamıyor. ön alanda oyun kurucu kanat oyuncularına ihtiyacı var, yoksa geçiş hücumunu oynayamadığı gibi, oyunu da kuramaz. 10 numarası asker olmalı, yoksa çok pozisyon verebilir. forveti pas yapabilmeli çünkü oynattığımız sistemde forvetin oyun kurulumu yapabiliyo olması gerekiyor. kurulum, kurulum, kuru... bitmiyor...

    bunların hepsi bir arada olduğunda da onyekuru'ya ihtiyacı oluyor çünkü oynattığı sistemde onyekurunun yeri çok ama çok çok büyük haha. hala mı kaybediyo? demek ki başkan basiretsiz, kulübedeki oyuncular yetersiz.

    rahmetli mustafa cengiz, sağolsun ffp kıskacındayken sanıyorum türk futbol tarihindeki nadir kadrolardan birini kurdu ve bunların hepsini aynı anda bir araya getirdi; ''nagatomo-marcao-luyindama-mariano-seri-nzonzi-lemina-babel-falcao-feghouli'', bu sefer de mariano ve nagatomo yerine git gel yapabilen, tüm kanadı kullanabilen genç atlet beklere ihtiyaç duydu ve saracchi-omar değişikliği ardından da tekrar mariano gibi oyun kurucu bir bek arayışına girdi çünkü bu sefer yine defanstan çıkamadı.

    artık hem komik geliyor, hem de hiç değil. çünkü özünde okan kocuk ve fatih öztürk arasında tercih yapıp fatih'i seçen ve ismail çipe'yi oynatan bir teknik adamdan fazlası değil.

    bugün city'nin başında olsa, john stones'u sağ bekte kullanmak zorunda kaldığından, zinchenko'nun orjin sol bek olmadığından, rakiplerin beklerine bakılması gerektiğinden, lige beksiz başladığından, bruyne'nin yedeği olmayışının takımı kötü etkilediğini falan türlü türlü masallar dinlerdik heralde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın