• 59
    seyirci kitlesi git gide büyüyen spor dalı. bunda tabii ki filenin sultanları çok etkili ve bilet fiyat politikası da salonlara ilgiyi arttırmaktadır. vakıfbank ve eczacıbaşı arasında sezon açılışında oynanan kupa maçı hariç tüm biletler 10 tl'den biletinial.com üzerinden satılmaktadır kupa maçının fiyatı da 20 tl idi. passolig gelirse voleybola işin rengi biraz değişebilir.

    bir ebeveyn olarak kızımın da bu sporu yapmasını cok isterim ama zorlarsa ancak boydan dolayı libero olabilir bu sebeple kızıma sen simge gibi olacaksın diye takılıyorum 2.5 yaşında ki kızım evin icinde simge olacam diye gezip milli takımın voleybol maçlarını takip ediyordu. tabii ona imkan sunmak bizim görevimiz, tercih onun.

    voleybol ve basketbol'a olan ilgi biraz da ülke şartları ile ilgili. 80 veya 90 doğumlu bireylerin ebeveyn olması ile bizim ailelerimizin bize bakışı arasındaki fark bir çok şeyi etkiliyor. * siyasi olarak ülkenin yaşadığı darbe ve onun psikolojik etkileri o yıllarda yaşayan büyüklerimizin her şey icin sıraya girmek zorunda kalması, parasızlık icinde olması onların çocuklarına memur ol hayatını kurtar psikolojisini aşıladı. o yılları sadece duyan, yaşamayan kişiler ise çocuklarına bundan farkli bir açıyla bakıyor.

    yıllar geçtikçe milli takım ve kulüp takımlarımızın seviyesine de bağlı olarak voleybol, basketbol gibi spor dalları ile birlikte amatör spor dalların da cok daha başarılı olacağımıza çok fazla inanıyorum.

    yalnız sırf seyirci artacak diye futbol taraftar gruplarının eğer icinde yoksa o spor dalına ait bir sevgi salon sporlarında izleyici olarak yer almaması gerektiğini düşünüyorum. yıllar önce galatasaray dinamo bükreş maçını izlemek için gittim burhan felek spor salonuna yani voleybol maçında bildiğin 4 sene üst üste şampiyon olduk tezahüratı. sahada lo bianco, neriman var futbol takımı degil bu ne alakası var. bukres servis kullanıyor bizim tribün komple futbol marşı. bari cimbom başı dik yürür falan söylesek genel olsa. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın