• 28936
    bence kadromuz gayet iyi. van aanholt, yedlin, taylan, mostafa-diagne-halil gibi ara ara aksayan parçaları olsa da, bence her biri gayet iyi ve verimli oyuncular. hem yeni takım olmanın zorluklarını hem de aynı zamanda genç ve tecrübesiz olmanın dezavantajını yaşıyoruz.

    fakat bence en büyük eksiğimiz takımda lider bir karakterin olmaması. muslera her ne kadar galatasaray futbol tarihine geçmiş birisi olup, yaşı da epey ileride olsa da, karakter olarak takımı ayaklandıracak, ağırlık koyacak bir isim değil. ayrıca kalede olması da doğal mevki dezavantajı yaşatıyor.

    bence takımın en büyük dezavantajı bülent korkmaz, gheorghe hagi, gheorghe popescu gibi lider komutanların eksikliği. tamam bu oyuncular çok büyük isimlerdi, büyük kaptanlardı doğru, ancak bize lazım olan tam da bu. başarılardan bağımsız dediğim. yani tomas ujfalusi, felipe melo, wesley sneijder, dider drogba da olabilir. 2011'de kurduğumuz takım da çok yeniydi, kimse birbirini tanımıyordu -trabzonspor'dan beraber gelenler hariç- ancak özellikle ujfa ve melo'nun liderliği ve ağırlığı onların daha fazla zorluk yaşamasını engelledi.

    hatta van aanholt transferi de bence bu sene biraz bunun için yapıldı, ancak orada belli ki hatalı hamle yapmışız. düşünce doğru, isim yanlış. devre arası yine 30'lu yaşlarda, bu kez atağı yönlendirecek ve daha ilk maçtan hiç korkusuzca kaptanlık pazubandını verebilecek, mümkünse orta saha, 10 numara ya da ön libero bir oyuncu almamız daha iyi olabilir. sneijder veya melo'yu kastediyorum yani.

    genç takım olmak harika bir şey, ancak böyle zorlukları da var. 1-2 tane kaşarlanmış serpersek hiçbir problem kalmaz bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın