resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32890
    bugün kısıtlı bir rotasyon tercihi yaptı. sol bekte ömer denemesi %100 doğruydu. pva son derece gereksiz bir adam. ne oynadığı ne yapmaya çalıştığı tamamen belirsiz.

    babel'i oynatması bence bir yanlış tercihti. sadece babel'le kalmıyor o tercih, kerem de sağa geçince etkinliği azalıyor. üstüne morutan da olmayınca 2 kanatlı çalışmayan bir takıma dönüşüyoruz. asıl soru morutan niye yedek? gençleştirme hamleleri bugünler içindi. eğer morutan 3 gunde bir maç yapamıyorsa dükkanı kapatıp gidelim zaten. bundan artık vazgeçmeli zira morutan sahada olmayınca, üstüne kerem sağda babel solda olunca geçen seneki takımdan zerre farkımız kalmıyor. haliyle ne tempo, ne yaratıcılık hiçbir şey kalmıyor takımda. bunu artık görmesi, daha da önemlisi anlaması gerekiyor. rotasyon ancak ve ancak as ve yedeği benzer özelliklerdeyse yapılmalı. morutan'ı yedeğe çekip babel sahaya girince olmuyor o işler.

    bu maçla alakalı başka bir konu net olarak oyuncu değişiklikleri. 2. yarı başladıktan sonra karagümrük'ün kalemize gelmeyeceği çok netti. oyun bizde top bizde ama üretemiyoruz. 60 olmadan değişiklikleri yapmalıydı. sahada son derece etkisiz bir emre vardı. 2.yarıya bile başlamaması gerekiyordu ama golü yediren kadar bekledi tabi. sonrasında ise full kapanan takıma karşı çözüm üretmek daha da zorlaştı.

    sözün özü hoca bir başka maçı daha yanlış değişikliklerle kaybetmeye yakındı. hocada bazen ezberler oluşuyor, bir maçı 75de yaptığı değişiklikle kazanmışsa, başka maçta da onu deniyor. bugün de yapacağı şey buydu aslında, golü yemesek 3-4 dakikaya zaten hepsini atacaktı içeri. neden? lokomotif maçını öyle kazandı çünkü. daha durumsaş ve şartlara göre düşünmesi gerekir mi? valla ben 25 senedir hocayı takip ediyorum, 25 senedir böyle düşünmüyor, bundan sonra da düşünmeyecek.

    (bkz: 7 kasım 2021 fatih karagümrük galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın