• 478
    geçen seneki şampiyonluk sonrası micic'in nba ye gideceği, larkin'in yine uygun rol bulursa nba ye gideceği, moerman'ın ayrılacağı düşünülüyordu. micic'in gitmemesi aslında yeniden yapılanma sürecinin yapıl(a)mamasına zemin hazırladı. mevcut durumda artık panik hamleler yapmak günü kurtarabilir. sezon başladı takımlar eksiklerini gördü, oyun planlarını yaptı. boşta kalan veya transfer olabilecek oyuncu bulmak ve bunu takıma monte etmek daha zor. efes gibi büyük bütçeli ve hedefleri büyük takımlar için yeniden yapılanma süreci sancılı olur.

    bu seneden efes adına beklentim öncelikle iyi bir pota altı oyuncusu alması. sonrasında rotasyonun yeniden ayarlanarak biraz daha akışkan ve oturaklı bir oyun oynayabilmesi. bu haliyle sezon hedeflerine de güncelleme yapmışlardır. şahsi beklentim en azından euroleague playoffu kovalamak ve ligde finale kalması şeklinde. euroleague takımlarının çoğu bu sene kadrolarını ve oyunlarını daha üst seviyeye çıkardılar. hiçbir takım hiçbir maçta rakip ne olursa olsun kopmuyor, ancak efes'in neredeyse her maç kopma yaşadığını görüyoruz. bunu ligde de zorluk seviyesi yukarda maçlarda yaşadığını gördük. saçma top kayıpları, istikrarsız şutlar, saçma şut tercihleri, son saniyeye sıkışan hücumlar, savunmada savrukluk, adamını takip edememe, rebound alamama ne ararsan var. oyuncuların kalitesi dışında doymuşluk ve motivasyon kaybı gibi sorunların da olduğu aşikar.

    bir başka sıkıntı da yerli rotasyonunun iş yapmaması. tolga geçim her yıl geriye gidiyor (bu sene biraz daha iyi gözükse de), şutları istikrarsız ve pas tercihleri kötü. buğrahan geçen sene larkin yokken müthiş form tutturmuşken larkin döndükten sonra iyi geçirdiği maç yok denecek kadar az. sadece asist yapabiliyor bunun dışında varlığıyla takıma zarar veriyor. doğuş şut konusunda çok kötü seviyesinden kötü seviyesine terfi etse de kısıtlı sürelerde verim verebilecek bir oyuncu. sertaç zaten takımın en önemli dişlilerinden biriydi ve yerli kontenjanı açısından efes lehine ibreyi döndürebilecek kalibredeydi, şimdi o da yok. diğer iş yapabileceklere gelirsek, ben erten gazi konusunda umutluyum. iyi bir savunması var ve ceza şutlarını atabiliyor. yiğitcan saybir savunmada zaafiyet yaratmasına rağmen şuan eforuyla moerman'ın önünde.
    sonuç olarak ligde yerli rotasyonunun önemi çok fazla ve bunları gözönünde bulundurursak efes'in ligde de işi çok zor. zor bir sezon bekliyor efes'i.
App Store'dan indirin Google Play'den alın