resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32704
    avrupa'daki performansını ligde yansıtamaması pek de sürpriz olmayan hoca. ben de başlarda hocanın avrupaya konsantre olup lige konsantre olamadığını düşünüyordum. bu da hala bir nebze etkilidir. hocanın ligde yaptığı bazı hatalar/inatlar da bununla alakalı olabilir ama tek etmenin, hatta en önemli etmenin bu olduğunu düşünmüyorum.

    avrupada karşımızda topa sahip olmak isteyen, oyuna hükmetmek isteyen takımlar var. ligde durumla en bariz fark bu. ve avrupada bize düşen iyi bir takım savunması yapmak. hoca geçen sezon (2020-21 sezonu) belirli periyotlarda bu rakım savunmasını çok iyi oturtmuştu. yani tam da hocanın üzerine çalıştığı bir konudan sınava tutulduk. ve ilk 3 maçta başarıyla geçtik.

    hücumda sıkıntımız var. sette de, kontra atak futbolunda da sıkıntı var. üçüncü bölge yenilendi neredeyse, takımın ileriye bakan 2. bölge oyuncuları değişti, daha yeni yeni bir arada oynamaya başladılar. yine puan kaybının olduğu bir maçtan sonra hoca ocak ayını işaret etti. daha önce de yazdım, bence transfleri değil devre arası hazırlık kampını dile getirdi. devre arasında yapılacak çalışmalarla hem hücumda, özellikle kontra atakta tatmin edici seviyeye gelip hem de savunma oyunumuzu daha da geliştireceğimizi düşünüyorum. ve hocanın savunma futbolunda bu kadar ısrarcı olmasını da uefa'da ciddi işler yapmaya kararlı olarak değerlendiriyorum. ne yaparız, ne ederiz bilmiyorum ama hoca uefa için iletileri düşünüyor. biz çok kaliteli ve yüksek bütçeli değiliz. olmamız da çok zor şu ekonomide. o yüzden bu pragmatist ve şartlara uygun savunma futbolunu sonuna kadar destekliyorum. uefa'nın en sinir bozan takımıyız bence şu an. müthiş bir savunma disipliniyle rakiplerin sinirlerini allak bullak ediyoruz, inanılmaz haz veriyor bu durum bana.

    bununla beraber, tıpkı simeone'nin zamanında yaptığı gibi, kendimizden çok daha zayıf takımlara karşı bile sırf oyun alışkanlığını kazanmak için savunma futbolu oynayabiliriz. maç maç "bu ne, rezil bir oyun x takımına karşı" diyeceğimiz günler gelecek, öyle düşünüyorum. ama yine de skoru aldığımız sürece, istediğimizi elde ettiğimiz müddetçe hiçbir sıkıntı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın