• 831
    17 ekim 2021 galatasaray konyaspor maçı itibari ile üzerine bir kez daha toprak atılan formasyon. inşallah taraftarımız bundan sonra 442 isterken bu maçı hatırlar, özellikle 424 versiyonunu. rakip 4-3-3'ten bozma 4-1-4-1 ile orta sahayı kalabalık tutup dönen bütün topları toplarken biz öylece izledik. fatih terim'in 3. dönemindeki 4-4-2'yi hatırlayalım. kanatlarda engin ve emre çolak ile, forvette elmander ve necati ile 4-6-1* gibi bir şey oynuyorduk. o zamandan bu zamana futbolda değişmeyen tek şey orta sahanda boşluk olmaması gerektiği.

    topu kazanma süresi kısaltacak genç ve dinamik bir takım kurduk. bunu orta sahayı boş bırakarak harcamamak lazım. geri düştüğümüz maçlarda orta saha çıkarıp forvet almanın bir işe yaramadığı gibi orta sahada eksik başlayarak baskın bir oyun oynayamayız.

    bugün bir çok taraftarımızın ısrarla istediği pas yapmayan, direkt oynamaya çalışan, topla çıkamıyorsa topu diken, yoğun pres yapan bir takım izledik*. umarım taraftarımız bunu da görüp vazgeçmiştir. possession oyunu yani taraftarımızın deyimiyle pas futbolu büyük takım futboludur, bugün konya bunu oynadı mesela.

    not: suç %100 fatih terim'dedir. gaza gelip rus ruletinden farksız olan 4-2-4 oynamak hataydı. kazanmış olabiliriz ama hocanın taraftarın gazına gelip böyle kumarlar oynamaması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın