• 707
    türkiye'de kulüpler batmış, uefa sıralamasında 19. sıraya düşmüşüz, şampiyonlar ligi'ne kulüp gönderemeyeceğiz ve ekonomimiz de berbat. bu şartlar altında burak elmas yönetiminin fenerbahçe'yle de diğer kulüplerle de dostluk ortamı oluşturmalarını anlayışla karşılamak lazım. istanbul büyükleri arasındaki bu, herhangi bir sosyolojik veya politik temele dayanmayan düşmanlık herkese çok şey kaybettiriyor.

    taraftara şirin gözükmek isteyen popülist yöneticiler, mesela ahmet nur çebi veya metin sipahioğlu gibi vasıfsız kişiler bu düşmanlığı kaşıyarak kendilerine küçük menfaatler devşirme derdindeler. ama yönetici ve başkan taraftar gibi hisleriyle hareket etmemelidir. burak elmas yönetimi ise galatasaray'ın haklarını koruyan ama suni gündemler peşinde koşmayan bir yönetim olacağının sinyallerini veriyor göreve geldiğinden beri.

    ben bir taraftar olarak fenerbahçe'yle ya da beşiktaş'la dostluk kurmamız gerektiği düşüncesinde değilim. sadece düşmanlığın ortadan kalkmasını ve kulüpler arasında iş birliği olmasını istiyorum. başka türlü süper lig denilen dandik ligin marka değeri git gide daha da düşecek, kıbrıs ligi'nin bile altında kalacak.

    galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor birlikte hareket ederse hem yabancı sınırı denen saçmalıkları hem futbol oynamak için değil çimlerde yuvarlanmak için maçlara çıkan anadolu kulüpleri; hem de her ikili mücadeleye faul çalarak futbolu olabildiğince yavaşlatmaya çalışan kalitesiz hakemleri dönüştürebilirler.

    ben burak elmas'ın bu potansiyelin farkında olduğunu ve ali koç'u ve ahmet ağaoğlu'nu da ikna ettiğini görüyorum. fakat beşiktaş başkanı ahmet nur çebi üç günlük başarıların sarhoşluğuyla hamasi açıklamalar yaparak ortamı germeye devam ediyor. buradan zararlı çıkacak olan önce kendileri, sonra da türk futboludur.

    türkiye bir değişim arefesindeyken gelişen dünyaya ayak uydurmak ve rekabeti saha içine tekrar taşımak şart. bu açıdan burak elmas yönetiminin gerekli vizyona sahip olduğunu gördüğüm için oldukça mutluyum.

    fbjk tayfasıyla dalga geçme işini ise bize bıraksınlar, layığıyla yaparız.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın