resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 32139
    efsanemiz, imparatorumuz, göz nurumuz falan da filan..

    güzelleme yapmadan eleştiri yapılmıyor zira her an terim düşmanı oluverirsiniz.

    bakın fatih terim'i iyi oynattığı maç için alkışlıyorsak, oynatamadığı futbol içinde eleştirmek gerekiyor. önce burada anlaşalım. neyse anlaştığımızı farz ederek kendimce bir şeyler yazmak istiyorum:

    biz her daim hocanın yanında olduk. evine gidip yalvaranlar, kendisine baba diyenler vardı. taraftar olarak hocaya imparator diyor ve kendisini kurtarıcı olarak görüyoruz, görüyorduk. kısacası cidden çok seviyorduk ve halen daha seviyoruz sayıyoruz. peki bu süre zarfında hoca bize ne verdi?

    hoca hiçbir zaman taraftarın arkasında durmadı. yahu bir maçta oyundan çıkarıldığı esnada sırf ıslıklandı diye taraftara küfreden belhanda'nın arkasında durdu ama taraftarın arkasında durmadı. taraftar hoca için her şeyi yaparken, hoca her seferinde taraftarı suçluyor. yok ıslıkladı, yok maça gelmedi, yok şöyle de böyle...

    neyse konu sadece taraftarın arkasında durmaması değil; sözünün arkasında da durmamasıdır. yenildiğinde bile taraftarın gurur duyacağı bir takım yapacaktı. geçmişte hep bunu söylüyordu ama değil yenildiğinde gurur duymak, son dakikalara 2-0 önde girdiğimiz bir maçta bile berabere kalırız korkusu içinde maç izliyoruz . ki 14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçında yaşanmışlığı da vardır. tüm bunları konuşmak istediğimizde, kalkan görevi gören bazı taraftarlar çıkıyor. yok terim eleştirilemez, yok nankörsünüz falan...

    avrupa maçlarında ezdiler bizi
    - aramızda makas var.
    ligi 6. sırada bitirdik.
    -pandemi var.
    oyuncu değişiklikleri hatalı.
    - hocadan daha mı iyi bileceksin?
    hoca eleştirilemez değildir.
    -terim düşmanısın.
    hoca 4 yıldır bu takımda ama neden şimdi 3 yıllık planlama var?
    -çare terim
    okan buruk veya başka bir isim gelsin diyenler içinde
    -fatih terim giderse galatasaray biter

    sürekli böyle böyle destek olduklarını sananlar var. yahu yenildiğimiz bir maçta falcao hatalı, mitroglou, andone, onyekuru, nagatomo, muslera, luyindama, marcao, mustafa cengiz, abdurrahim albayrak, hakemler, resmi twitter hesabımız, taraftar, stat zemini hatalı oluyor ama 4 yıldır fatih terim'e sıra gelmiyor. fatih terim'e sırayı getirenlere ise "şşşttt yangın çıkarma" deniyor.

    dünkü maçta* taraftarımız birkaç oyuncuyu ıslıkladı. haklı veya haksızdır, birçok kişi kendince yorumlamıştır zaten ama asıl ıslık, yıllardan beridir ortaya konulmayan futbola yapıldı. fatih terim'in futboluna...

    morutan, cicaldau, nelsson, berkan gibi bir sürü potansiyelli genç oyuncu transfer ettik. taraftar bu isimlere her zaman destek verdi ve vermeye de devam edecektir. yenilirsek de bunlar yüzünden yenilelim ama kurtarıcı olarak babel, feghouli, arda, gibi 30+ oyuncular giriyorsa ben eleştiririm arkadaş. oyunu da değil, hocanın bu tezatlığını eleştiririm. yapılanma diyorsun, genç diyorsun, 3 yıl istiyorsun ama bir maçı kurtaracak diye 35'lik oyuncuları oyuna alırsan kendinle çelişmiş olursun. bu sezon* şu ana kadar da 35'lik oyuncuların maç kurtardığını görmedim. hatta ne maç kurtarması ya? direkt puan kaybı yaşıyoruz.

    bakın arkadaşlar muslera istediği kadar formsuz olsun yine de ilk 11 başlar çünkü arkasında ismail çipe denen yetenek fakiri bir kaleci var. konuyla ne alaka dimi? şöyle ki; fatih terim'e de yüksek sesle eleştiri yapılmadığı için hoca hatalarında diretmeye devam ediyor. muslera'nın arkasında genç ve potansiyelli bir kaleci olsaydı ikisi de forma için mücadele ederdi. işte fatih terim'e de yüksek sesle eleştiri yaparsak en azından bazı şeylerin yanlış gittiğini anlar ve belki mücadele etmeye başlar. aman ali rıza bey tadımız kaçmasın diyen taraftar olduğu sürece de bunu mümkün görmüyorum. bazı taraftarlarımız lafa gelince "1 golle şampiyon olamadık" diyor ama ligin daha 5. haftası olmasına rağmen son 3 haftada kaybedilen 7 puan için halen daha eleştiri yapamıyor. yapanlara da o damga senin, bu damga benim direkt yapıştırılıyor. hatta birçok kişi ıslıklayanları hain ilan etti. tanıdık geldi mi size bu hain sözü? yavaş yavaş kimlere benzediğinizi bilin diye söylüyorum.

    fatih terim'de insandır ve hata yapacaktır. lütfen ama lütfen bu hataları örtbas etmek yerine ifşa edelim ki galatasaray kazansın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın