• 37
    ilk şikanda yaşanan kaza sonucu max verstappen'in 3 sıra grid cezası aldığı yarış, şaka gibi.

    kaza anı: https://www.youtube.com/..._VSwwZYDW94&t=2s

    komiserler kurulu cezayı verirken şu açıklamaları yapmış.

    "hakemler, araç üstü görüntülerinde, 44 numaralı aracın pozisyonunun 33 numaralı aracın kerb'e çıkmasına neden olduğunu ancak 44 numaralı aracın pilotunun olaydan kaçınmaya çalışan bir çizgi kullandığını gözlemledi.
    44 numaralı araç, kazayı önlemek için kerb'den daha uzağa direksiyonunu çevirebilirdi fakat hakemler, 44 numaralı aracın pozisyonunun kabul edilebilir olduğuna karar verdiler ve bu yüzden 33 numaralı araç bu kazada ağırlıklı olarak suçlu bulundu."

    gülünç bir açıklama hakikaten, 44 numaralı arkadaş yerine başkası olsa ne yönde çıkardı acaba karar.

    canlı yayında hamilton fanboyu olan martin brundle bile "max hiçbir şeyi yanlış yapmadı" derken, david croft "hamilton yeterli boşluğu bıraktı mı?" diye sorgularken çıkan şu ceza cidden çok komik.

    "yarış kazası nedir?"in tanımı gibi bir kaza var işte ortada. öndeki yeterli boşluk bırakmamış, arkadaki optimistik bir deneme yapmış ve ikisi de yarış dışı kalarak aldıkları risklerin ve belki hataların cezalarını pist üstünde çekmiş, daha neye ceza? bırakın da yarışsın şu adamlar biraz.

    rahmetli senna'nın dediği gibi, "if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver." ama fia öndeki boşluğa burun sokan pilota ceza verdiği sürece ne olacak bu yarış işinin sonu bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın