• 5568
    seçim ertelense bir sorun yoktu zaten. seçim kararları açıklanırken boşuna 1 hafta arayla iki tarih açıklanıp ikincisinde %50 şartı aranmıyor. ilk seçim yapılamayınca uygun olan ilk tarihte ikinci seçim yapılıyor.

    mustafa cengiz yönetimi seçimi erteleme kararı alsa devletin izin verdiği ilk tarihte seçim yapılacaktı ve seçim sürecine uygun sürede listelerini divana teslim eden adaylar seçime girecekti. "seçim iptali" kararında ise süreç sıfırlanıp listeler baştan yapılıp divana verilecekti, yeni katılımların da önü açılıyordu. abdurrahim albayrak malum basın toplantısında zor duruma düşünce ilk seçime katılmaktan vazgeçti, ancak fırsat geçince listesini biraz güncelleyip yiğit şardan'ı başkan olarak yazdı ve seçime girebildiler. seçim "ertelenseydi" mecvut adaylarla seçim devletin izin verdiği ilk tarihte yapılacaktı zaten.

    bu olay tüzüğün açıkça delinmesidir. deneyimli gelenekçi üyelerimiz, özellikle eski başkanımız, mevcut disiplin kurulu başkanı sayın alp yalman bunu uygun görmedi.

    seçim sürecinden çok çok daha önce burak elmas'ın başkanlığını destekliyordum ve burada yazıyordum, bilen bilir. burak elmas'ın paralı trollü diyenler dahi oldu. hala da kendilerini destekliyorum bir taraftar olarak ancak ihraç konusunun bu şekilde geçiştirilmesi yaptıkları bir hatadır, hanelerine eksi yazar.

    ahmet tirali ve arkadaşları tarafından verilen dilekçede "seçim iptali" kararına imza atan bütün yöneticilerin isimleri yazılmıştı, özel olarak bir isim yoktu. tüzük galatasaray'ın hukukudur ve her koşulda tüzük gereklilikleri yerine getirilmelidir. sayın mustafa cengiz'in ağır bir hastalıkla mücadele ediyor oluşu hukukun uygulanmasına engel olmamalıdır, allahım umarım tez zamanda şifasını verir sayın başkanın.

    bu mantıkla herhangi bir ağır ve ölümcül hastalığı olan bir vatandaş bir ağır suç işlediğinde bu adam hastadır diye ceza uygulanmamalı mıdır? ağır hastalıkları olan insanların kuralları çiğneme hakkı mı vardır?

    yarın bir gün görevdeki başka bir başkanımız görevdeyken ağır bir hastalığa yakalansa ve tüzüğe aykırı eylemlerde bulunsa, seçime gitmeyip göreve devam edeceğim dese, sportif aş. yönetimini bırakmasa veya sportif aş'yi satsa adam ağır hastadır deyip tüzüğü işleme koymayalım o zaman.

    şahıslardan bağımsız bir şekilde gelecek nesillere örnek teşkil etmesi için tüzük gereklilikleri yapılmalıydı. karar galatasaray genel kuruluna getirip üyelerin vereceği karara saygı duyulmalıydı. ihraç kararı çıkardı çıkmazdı önemli değil, ki ben bu şahısların ihraç edilmesini isteyen biri olarak ihraç kararının çıkmayacağını düşünüyordum ancak bu kararı genel kurul vermeliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın