resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 31703
    takımın başında uzun yıllar kalması gereken hocamız.

    evet; özellikle psv maçlarında kızgınlıktan, maç sonu sinirden gerek burada olsun gerek ekşisözlük gerek twitter'dan fatih hocayı çok eleştirdim, istifa etsin dedim, yerine yabancı hocalar gelsin dedim. ama sakin düşününce yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği gibi kulüp için önemli olan teknik direktör istikrarıdır. bu sanılandan çok daha önemlidir. kurum hafızası çok önemlidir bizim hafızamız da fatih terim'dir. fatih terim'le devam etmeliyiz. bu; senemizi heba etmek olmayacaktır. kötü oynayan futbolcular; başka teknik direktör altında azlıkla düzelirler, sıklıkla kötü oyunlarına devam ederler.

    ikincisi; fatih terim'in bahsettiği 3 yıllık yapılanmanın sonucunu görmek istiyorum. bazı arkadaşlarımız babel'le, arda ile 3 yıllık yapılanma olur mu demişler? futbolcu kadromuzun çoğunluğu genç babel veya arda'nın girmesi maçı çevirme amaçlı hamleler. hiçbir teknik direktör maçı çevirmemek adına hamle yapmaz. demek babel'in uzaktan şutlarına veya arda'nın paslarına ihtiyaç duyuyoruz ki onlar oyuna alınıyor. burada bu hamleleri övdüğüm anlaşılmasın. babel oyuna girince bende de "bu maçta puan kaybederiz" düşüncesi oluşuyor ama işin mantığını bu şekilde anladığımı ifade ediyorum.

    ingiltere'de ki kulüplerde uzun seneler hocalar kalmasını savunan arkadaşlarımız söz konusu türkiye olunca hemen hoca yollanmasını savunuyorlar. arsen wenger örneği üzerinden gidersek arsenal'in başında yaklaşık 20 sene kaldı. her senesinde kulüp kar elde etti. futbol olarak tatmin ettiği yıllar oldu ama geçen yılların çoğunluğun da futbol olarak tatmin etmedi. yani demek istediğim futbol olarak iyi oynanmasa bile ingiltere'de hocalar uzun seneler kulüplerinin başında kaldılar ve bizim türk taraftarlar bu düzenle çok övündüler.

    elbette arsenal ile galatasaray konum olarak aynı kefede değiller. galatasaray şampiyon olma kültüründen gelen bir kulüp. şampiyon olamayınca yoğun eleştiri ve istifa dürtüsü öne çıkıyor taraftar üzerinde. kelle aranıyor. çoğunlukla başkanın isteniyor bazen de hocanın. fakat bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. fatih terim ilk defa 5 senedir bizimle bir 3 sene daha sözleşmesinin sonuna kadar kalmalı. keza başkanımızda görev süresinin sonuna kadar kalmalı. kurumsal hafızamız gelişmeli. başarıya döşenen yollar esas böyle durumlarda ortaya çıkar.

    medya ve tff kurulları galatasaray'a düşman bir kitle tarafından yönetiliyor. bunlar arkasına siyasi destek aldıkları için birşey yapamıyoruz. o zaman bırakalım fatih hocaya ve başkanımıza. görev süreleri boyunca bu klikle mücadele edecekler birde üstlerine biz yük olmayalım. onların yanlarında duralım. başkan ve hoca değişimleri karşımızda ki bu kliğe yarıyor ve yeni gelenleri daha kolay alt ediyorlar.

    güzel futbol, özlediğimiz futbol fatih hoca döneminde gelir mi? gelir, nasıl uefa kupası aldığımız dönemde geldiyse, nasıl drogbalı dönemde geldiyse bu dönemde gelir. eksik olan şeyler belli aslında. orta sahamız eksik. forvetimiz eksik. gedson ve halil olsa şu an oynadığımız sitem büyük ihtimal çok daha işler hale gelecek. fatih terim futbolcuya göre sistem hocası değil. kendi sistemini futbolcuya dayatan bir hoca. bu onun özelliği. kendi sistemine uyan futbolcular olursa her takıma sahayı dar ediyoruz. şu an genç bir kadro var ve geleceği de açık. sabretmemiz gerekiyor. bazen kendimde sabredemiyorum maç sonunda. ama gerçek bu. genç kadron varsa sabredeceksin. başarının sırrı bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın