resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 31702
    (bkz: 21 nisan 2018 alanyaspor galatasaray maçı)
    (bkz: 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı)
    (bkz: 8 aralık 2018 galatasaray çaykur rizespor maçı)
    (bkz: 27 şubat 2019 hatayspor galatasaray maçı)
    (bkz: 24 mayıs 2019 sivasspor galatasaray maçı)
    (bkz: 14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçı)
    21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı
    (bkz: 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı)

    2 farkla öne geçtikten sonra, rakibin skoru eşitlediği toplam 8 maç var. bu 8 maçın sadece 1'inde gol atıp galip gelmişiz.
    -----------------------------------------------------------------------------------
    (bkz: 1 şubat 2018 konyaspor galatasaray maçı)
    (bkz: 9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçı)
    (bkz: 25 ağustos 2019 galatasaray konyaspor maçı)
    (bkz: 26 kasım 2019 galatasaray club brugge maçı)
    (bkz: 21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı) (bu maçta da 3-1 öne geçmiş ama 90+'da yediğimiz golle 3-3 bitmişti. yani hem 2 farkla öne geçmiş, hem de 90+'da gol yemişiz. o yüzden bu maçı her iki kısma da ekledim.)
    (bkz: 24 temmuz 2020 antalyaspor galatasaray maçı)
    (bkz: 19 ekim 2020 galatasaray alanyaspor maçı)
    (bkz: 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı)
    (bkz: 18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçı)

    90+'larda gol yiyip puan kaybettiğimiz toplam 9 maç var.

    -----------------------------------------------------------------------------------------
    (bkz: 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı)
    (bkz: 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçı)
    (bkz: 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı)
    (bkz: 21 nisan 2021 galatasaray trabzonspor maçı)
    (bkz: 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı)
    (bkz: 7 mart 2021 galatasaray sivasspor maçı)
    (bkz: 17 ocak 2021 beşiktaş galatasaray maçı)

    son 7 ayda bireysel hatalardan dolayı puan kaybettiğimiz toplam 7 maç var.

    bakın kırmızı kart gördükten sonra dağılmamız veya rakibin öne geçtikten sonra çeviremememiz gibi konularda var. hatta 1-0 öndeyken bile tırnaklarımızı yiye yiye maçın bitmesini beklediğimiz onlarca maç var. herhangi bir puan kaybında fatih terim'i o kadar çok savunuyorsunuz ki, artık argüman kalmadı. allah aşkınıza bana söyleyin 90+'da bir maç olur gol yersin, iki maç olur gol yersin ama kalkıp da tam 9 kere de maç vermezsin be kardeşim. 2-0 öne geçtikten sonra, bir kere hata yaparsın, iki kere yaparsın ama 8 kere yapmak ne? sırf bundan dolayı şampiyonluk verecektik haberiniz var mı? ya da bir kere bireysel hata olur, iki kere olur ama 7 ay içerisinde 7 kere olmaz. olmaz kardeşim olmaaaz. bunlar tesadüf falan değil, bildiğin plansız ve disiplinsiz bir şekilde hareket etmektir. avrupa'da elek olduk ama hesap soramadık. sormaya kalktığımızda "şşşş bir bildiği vardır" dediler. yahu tamam imparatordur, bizde en az sizin kadar seviyoruz ama mağlubiyet için hesapta mı sormayalım? gerçi avrupa'da mağlubiyet bile bizim için lükstü, çünkü bildiğin hezimete uğruyorduk. bizim kadromuzun 10'da 1'i kadar değeri olan randers takımına bile diş geçiremedik. o kadar kötü durumdayız ki, 26 ağustos 2021 galatasaray randers fc maçında iyi oynadık diye sevindik. rakipte randers ha.

    bu takımda birçok şey eksik arkadaşlar. sırtınızı yaslayıp, ayaklarınızı uzatarak böyle gerine gerine maç seyrettiğiniz oldu mu hiç? şahsen ben hatırlamıyorum. her dakikamız, her saniyemiz stres altında geçiyor. nedeni nedir diye soruyoruz ama "şşş imparatordur o" diyorlar. yahu bende biliyorum imparatordur, efsanedir ama soruyorum işte takımın bu başıboşluk halini? gelip burada derdimizi anlatıyoruz ama hemen fatih terim düşmanı oluveriyoruz. ben galatasaray'ı düşünüyorum diyorum ama gelip "sırf fatih terim'i eleştirmek için bahane arıyorsun" diyorlar.

    şimdi son maçımız olan 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçının kadrosuna bakalım çünkü çok önemli bir şey göstereceğim.

    muslera
    nelsson
    luyindama
    boey
    van aanholt
    berkan
    cicaldau
    morutan
    kerem
    barış
    diagne

    evet arkadaşlar, bu kadroda ne görüyorsunuz? ben söyleyeyim, hepsi fatih terim'in istediği transferler. diagne'yi istememişti falan demeyin çünkü basın toplantılarında sık sık adını verip transferini istediği mohamed'i gönül rahatlığıyla yedek oturttu. taylan, mohamed, babel, feghouli, ömer bayram ise sonradan oyuna girdi. feghouli hariç hepsi hocanın istediği transferlerdi. aytaç kara, emre akbaba, arda turan, emre kılınç, oğulcan çağlayan, alpaslan öztürk gibi transferlerde hocanın transferleri. ee sonuç ne oldu? hocanın bütün istedikleri yapılmasına karşın halen daha 2-0'dan maç veriyoruz arkadaşlar. hoca 4 yıldır bu takımda ama neyi doğru yaptık? 4 yıldır bu takımın teknik direktörlüğü yapan birisi, kalkıp da rahat rahat "sizden 3 yıl daha istiyorum" diyebiliyor. nedeni basit çünkü hemen hemen herkes "vardır hocanın bir bildiği" diyor. bende soruyorum, diyorum ki hocam 4 yıldır bu takımdasın, neden o zaman yapılandırma başlatmadın da şimdi 3 yıl istiyorsun? aaaa ama olur mu hemen karşı çıkıyorlar bana "sen fatih terim'den iyi mi bileceksin?" diye.

    seri, nzonzi, lemina, andone, falcao, mitroglou, onyekuru, nagatomo gibi bir sürü transferlerde yapıldı ama yine de oyun anlamında hiçbir şey yapamadığımız gibi ligi 6. sırada bitirdik*. sorun transferlerde değil, sorun oyun anlayışımızda diyoruz ama yine derinden şşşttt sesleri geliyor ve bizi susturuyor. fatih terim'de bunu o kadar güzel kullanıyordu ki, her basın toplantısında camia içerisindekilere posta koyuyordu. hocam seni çok seviyoruz diyoruz ama bir bakıyoruz 2 hafta sonra "taraftara söz verdim, sözümü de tuttum ama bu yıl sözleşmem bitiyor" lafları ederek yalvarmamızı istiyordu. aman hocam yapma etme diyorduk ama yine camia içerisindekilerle kavga edip sonra twitter'dan güzelce "verilmiş bir sözüm var" cümlelerini kullanıyordu. hani söz vermesem giderim diyor, fedakarlığını falan gösteriyor. sanki kendisinin galatasaray'a hiç ihtiyacı yokmuş gibi davranıyordu. ki, davranmaya da devam ediyor.

    fatih terim'i fatih terim yapan hırsıdır, kenarda stresten sırılsıklam olmuş gömleğidir, sıktığı dişleridir... peki gördüğümüz ne? sadece bahane. dördüncü-beşinci döneminde şu ana kadar 160'a yakın maçta 1.9 puan ortalaması yakalamış. bugün herhangi bir teknik direktör bile galatasaray'ın başındayken bunu yapabilir. hal böyleyken eski fatih terim nerede diye sormak suç mu oldu? gerçi evet suç oldu çünkü konuşmazsak her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sanan birçok kitle var. aman ali rıza bey tadımız kaçmasın...

    edit:kupa beyi (kullanıcı) uyarısıyla eksik maçlar eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın