resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31702
    sahip olduğu demode futbol mantalitesi, oyun planları, oyun içi müdahaleleri ve takım yönetimiyle bu takımın geleceği için takım başında kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

    29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı‘nda olanlara hep birlikte şahit olduk, olanları onu takımdan üstün tutan fanatikleri dışında herkes görüyor zaten ama ben maç öncesine gitmek istiyorum.

    açıklama 1; "kasımpaşa'nın iyi mücadele eden bir takım olduğunu ve varga-yusuf ikilisine dikkat etmemiz gerektiğini oyuncularımıza söyledik. inşallah 3 puanı alacağız."

    kasımpaşa’nın sözde iyi oynadığımız ilk yarıda dahi hemen hemen bütün atakları yusuf erdoğan üzerinden geldi. önlem? lafta.

    açıklama 2; "birkaç oyuncumuzu en azından belki sonra ihtiyacımız olursa diye kullanmayı düşündük. bazı oyuncularımız çok yıprandı. burada daha zinde, az yıpranmış oyuncularla %50'lik bir rotasyon düşündüm."

    madem böyle, önceki maçta yorgun diye çıkarılan kerem neden 11’de? emre kılınç? peki fark ettiniz mi, maç öncesi belki de çok çok uzun bir süre sonra taraftarın büyük bir kısmı kadrodan çok memnundu. ama açıklamaya baktığınızda terim’e göre bu memnun olunan kadro rotasyona gidilmiş kadroymuş. yoksa bırakır mı babel’ini, feghouli’sini, akbaba’sını…

    değişim vaadi sadece genç oyuncu transfer etmekle olmaz. burada değişen sadece transfer politikası olur. aldığınız gençler gelişmeyecekse, performans göstermeyecekse değişim bunun neresinde?

    alın size en yakından bir örnek. önceki döneminde arkasına teneke bağlanarak gönderilen vitor pereira yeni döneminde "değişim" vaad etti ve iyi veya kötü yepyeni bir sistem oluşturdu. üstelik bu sistem hayali ya da bizde sadece terim fanatiklerinin görebildikleri gibi bir sistem falan değil, gayet de değişim içeren ve eldeki oyunculara göre oluşturulan bir sistem oldu. üstelik bu sisteme de satın alınan değil altyapıdan gençleri monte ediyor. geçen sene esamesi okunmayan futbolcular takır takır katkı veriyor, ve evet bunu gönderilirken galatasaray taraftarı tarafından dalga geçilen bir teknik direktör yapıyor.

    biz ise 3 yıllık vadede değişerek değişeceğimiz bir şeyin peşinde ama aynı düzende gidiyoruz. yazık bu takıma, gerçekten yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın