resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31485
    3 yıldır başarısız olmayan hatta başka bir takımda olsa başarılı sayılacak teknik direktörümüz. başarısız olduğumuz sezon sayısı 1 (bir). o da hocanın da kabul ettiği yanlış kurgulanmış kadro yüzündendi.

    2018-2019 sezonunda şampiyon olduk. ligin en iyi top oynayan takımı değildik ama ligin en iyi oynayan takımıyla aramızdaki 8 puanı kapatıp şampiyon olduk. şampiyonlar ligi gruplarından yönetim bizi forvetsiz bıraktığı için çıkamadık.

    bir sonraki sezon 2019-2020 sezonu, kötü top oynan statik bir ilk devre geçirdik. sezon başı hoca fernando-banega-belhanda orta sahası kurmak istedi ancak ava giderken avlanıp fernando'dan olduk. ilk devre içerisinde luyindama'yı kaybettik. ikinci yarı onyekuru'nun katılması ve falcao'nun öyle böyle sağlıklı kalabilmesiyle bu 3 yıllık sürenin en iyi futbolunu oynadık. kadıköy'deki laneti kırdık ve pandemi araya girmeseydi şampiyon olacaktık. pandemiden sonra seri'nin ve onyekuru'nun kiralık sözleşmelerini uzattık. ama ödemeyi geç yaptığımız için onyekuru geri gitti. lemina'nın kiralık sözleşmesi uzatılmadığı için bu dönem oynamadı. pandemiden döner dönmez muslera'yı kaybettik. sonraki maç 6 saniye kuralı ile bizi şampiyon yapmayacağını ilan etti nihat özdemir tff'si. bu sezon hocanın tek başarısız sezonu.

    geçen yıl yani 2020-2021 sezonu 41 takımlı olacağı açıklanarak başladı. yaz transfer döneminde kan kustuk ve avrupa ligi elemelerine orijini orta saha olan oyuncusuz, tekrar ediyorum orijinal orta saha oyuncuları olmadan çıktık. ve doğal olarak elendik. oynan futbol umut vermişti. taylan antalyalı takımı 6 numarada sırtlayabileceğini göstermişti. takımımız orta sahasızlıktan kırılırken eski yönetimimizin gölge başkanı william d'avila, badou ndiaye ile anlaşmıştı. gelen tepkiler üzerine ndiaye'nin ikamesi olarak etebo'yu çaktı bize. ilk devre boyunca inişli çıkışlı bir grafiğimiz vardı. ikinci yarı onyekuru ve gedson fernandes'in katılımı ile ligi adeta domine ettik ancak yetmedi.

    3,5 senedir hocaylayız. 2 şampiyonluk ve 1 tane averajla kaçırdığımız şampiyonluk var. 4 sezonun 3'ünde tepedesin zaten. avrupa diyecekler illa ki olacaktır. bir tanecik istediği forvet alınmış olsaydı schalke, porto ve lokomotif moskova grubundan elimizi kolumuzu sallayarak çıkacaktık. psg, real madrid ve club brugge'den oluşan grupta 5-6 yememiz ise hocanın başarısız olduğu tek sezonda olmuştur.

    hocaya sallarken arkasında bir birikim olmayan post truth mantığı ile hareket edilen yorumlar sıklaştı. neden sonuç kurmadan bir yargıya varmak sağlıklı değildir.

    edit: doğru yolda ilerliyoruz. bir geçiş dönemindeyiz, bazı sallantılar olacaktır. takım birbirine alışmış değil. takım sisteme alışmış değil. aldığımız oyuncular genç oyuncular. trabzonspor ve beşiktaş gibi yarınları düşünmeden acil sonuç isteseydik biz de alırdık +30 yıldız oyuncular. hatta onların aldıklarını biz alırdık. genç oyuncular geldiği gibi %100'ünü veremez. biraz sabır gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın