resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31467
    (bkz: 19 ağustos 2021 randers fc galatasaray maçı)

    1- savunmadan çıkabilme -> eksi
    2- kontra-pres (topu kaybettiğimiz anda yapmaya çalıştığımız pres) -> eksi
    3- 2. bölge presi -> eksi
    4- sette savunma -> eksi
    5- geçiş hücumuna çıkma -> eksi
    6- takımın konsantrasyonu -> eksi
    7- duran top savunması -> diğerleri kadar olmasa da eksi
    8- duran top kullanımı -> eksi
    9- dönen topları toplama -> 60 dakika eksi son 30 dakika artı
    10- bekleri rakip savunma arkasına kaçırabilme -> kanaat notu kullanarak artı
    11- bekleri rakip savunma arkasına kaçırdıktan sonra ceza alanına doğru yerleşme -> maalesef yine eksi
    12- fizik kalite -> fena değil, ne çok iyi ne çok kötü

    liste böyle uzar gider, sezonun başından beri oynadığımız tüm maçlar için ayrı listeler yapılır ve 100 madde oluşuyorsa bunun 80'inin karşısında eksi yazar. elbette ki bu eksilerden bazıları henüz kadromuzu kuramamamış olmamızla ve maçlarımızın neredeyse tamamını ideal 11'imizin en az yarısı eksikken oynamış olmamızla ilişkilendirebiliriz ancak listede karşılığı eksi olan öyle maddeler var ki genel tabloyu kadroya bağlamak çok yanlış bir teşhis olacaktır.

    bu takımın sene başından beri çıktığı hiçbir 11 rakiplerimizi sette savunamamanın, takımın 0 konsantrasyonla oynamasının, hem 3. bölge hem de 2. bölge presimizin delik deşik olmasının, dönen toplarda yanlış yerlerde olduğumuz sürüyle pozisyonun, kenar ortası açacağımız zaman ceza sahasındaki oyuncularımızın doğru pozisyonlarda yer almamasının, saha parselizasyonumuzun hem hücumdayken hem de savunmadayken ciddi defolara sahip olmasının ve daha bir sürü eksinin bahanesi olamaz.

    hocanın futbol bilgisine ne kadar saygı duyduğumu bilen bilir; bu yaz transfer dönemindeki (ve hatta elinden geldiğince son 4-5 transfer dönemindeki) vizyonunu, hiç beğenilmeyen son döneminde bile performansını bambaşka seviyeye taşıdığı oyuncu sayısını takdir ediyorum ve kurmaya çalıştığı bu genç takımın bizi uzun yıllar boyunca başarıya taşıyacağı inancını taşıyorum ama bu başarı hocanın oynattığı bu oyunla kesinlikle gelmez. yanlış anlaşılmasın, "takım pozisyon oyunu oynuyor, geçiş oyununa geçip presi dayarsak uçarız" şeklindeki düşüncelere kesinlikle katılmıyorum.

    demeye çalıştığım şey futbolu an itibariyle çok yanlış oynadığımız. sahanın her yerinde yanlış işler yapıyoruz. pres yanlış, yerleşim yanlış, oyuncuların birbirlerine göre konumu yanlış, hareketlenmeler yanlış... yanlış üstüne yanlış.

    umarım camia olarak istediğimiz kadroyu kurarız ve hoca da artık eksilerini artıya çevirir. çünkü bu halde istediğimiz kadro kurulsa bile özellikle avrupa kupası maçlarında istediği oyunu ortaya koyamayan bir galatasaray izleme ihtimalimiz çok yüksek olur.

    edit: bu arada son bir şey eklemek istiyorum. hocanın bugün oyuna arda babel feghouli falcao dörtlüsü'nü sokması taktiksel açıdan son derece doğruydu ve bu değişiklikler maçı bir anda lehimize değiştirdi; (bkz: #3225782). ama sorun da zaten burada. bu takım kerem-emre kılınç-emre akbaba-mohamed 4'lüsü ile bu kadar ezilip belli seviyenin üstündeki maçlarda neredeyse tamamen eksi yazacak ve kovmaya çalıştığı 4 veteran oyuncusundan aynı anda medet umuyorsa sıkıntı büyük demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın