resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31400
    fatih terim'e hoca denildiği, daha doğrusu teknik direktörlere hoca denildiği bolca şahit olunan bir olay. her ne kadar hoca camide, öğretmen okulda olsa da geleneksel olarak öğretmenlere hoca denildiği için fatih terim'i bir öğretmene, galatasaray futbol takımını ise bir sınıfa benzetmek çok da saçma olmayacaktır.

    bir sınıfta öğretmenin uyguladığı farklı sınıf yönetimi modelleri vardır. tepkisel model vardır mesela. öğrenci istenmeyen bir davranış gösterdikten sonra öğretmenin aksiyon aldığı bir modeldir. bir de önlemsel model vardır. adından da anlaşılacağı üzere öğrenci istenmeyen bir davranış göstermeden önce öğretmenin bunu sezinleyerek aksiyon aldığı bir modeldir. lakin en çok tavsiye edilen bütünsel modeldir. bütünsel modelde tüm sınıf yönetimi modelleri kullanılır. gereken durumda gereken modeli uygulama mantığı güdülür. çünkü her istenmeyen davranışı önceden kestiremeyeceğiniz gibi her istenmeyen davranışa da tepki veremezsiniz. bazen görmezden gelmek de gerekebilir. bu yüzden bütünsel model tüm modelleri kapsayan en geçerli modeldir.

    16 ağustos 2021 marcao muhammed kerem aktürkoğlu olayında fatih hoca bu olayın yaşanacağını önceden kestirememiştir. bu yüzden takımı yöneteceği model bütünsel modelin kapsadığı tepkisel model olacaktır. istenmeyen bir davranış ortaya çıkmıştır ve hoca olarak gereken aksiyonu gösterecektir. pek tabi marcao teixeira'nın yaptığı hareket görmezden gelinecek bir hareket değil. cezası elbet olacaktır. ancak bu hareketin gerçekleşmiş olması fatih hocayı kötü bir teknik direktör veya disiplinsiz bir hoca yapmaz, aynı sınıfındaki öğrencilerin kavga ettiği bir öğretmeni kötü bir öğretmen yapmayacağı gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın