resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 31286
    ryan babel 2020/2021 sezonunda toplam 2029 dakika forma giymiş, 8 gol atmış. emre akbaba 2020/2021 sezonunda toplam 1574 dakika forma giymiş, 6 gol atmış. kerem akturkoglu 2020/2021 sezonunda toplam 808 dakika forma giymiş, 6 gol atmış. kerem bu sürenin büyük kısmını 20/21 sezonunun son 9-10 haftasinda almış.

    şimdi bunlar istatistik olarak bakarsak çok şey gösteriyor. ama hadi sir alex'in dediği gibi bakıp istatistik konusunu bir yana bırakalım, kerem 2020/2021 sezonunda sahadaki dikine oynayan nadir oyuncularımızdan biriydi, hata yapıyordu ama top ayağına geldiginde neredeyse bizi en çok heyecanlandıran oyuncuydu. yine de ligin sonuna kadar oynat diye yalvarmamiza rağmen son 9-10 maç ağırlıkta olmak üzere çok kısıtlı süreler alabildi.

    luyindama fatih terim tarafından 8 milyon civarı bir bonservisle aldirildi, geldi canavar gibi oynadı sonra ağır bir sakatlık geçirdi. geçen sezon toparlanması için her ne yapıldıysa olmadı ve şimdi yerine aynı paralara nelsson alınarak tefe koyuldu. yakında gönderilecek diye tahmin ediyoruz, gonderilmese de o verilen bonservis havaya gitti artık luyindamayi yedek oturtacagiz muhtemelen. linnes iyi oynadığı dönemlerde sürekli kızağa çekildi sonra mecbur kalinip sahaya sürüldüğünde üst üste kötü oynadigi için o da tefe konuldu.

    takımda bir oyuncu en ufak bir gelişim gösterirse fatih hocaya yazıyoruz, ama kötü oynarsa ya da performansi düşerse kesinlikle fatih hocayla alakası olmuyor. diagne gol makinesi diye alındı geldikten sonra çok az verim alabildik, defalarca kiraladık her seferinde bumerang gibi geri döndü. şimdi as forvetlige doğru evriliyor. geçen sezon bizden davul zurnayla gönderilen adam her nasılsa premier ligde gayet güzel sonuçlar elde etti. mustafa muhammed geldiğinde zımba gibiydi, gelir gelmez derbi kazandırdı bizi çok sevindirdi ama ne olduysa performansı düştü ve şimdi her maç kesik yiyor. falcao gelmeden de bitik olduğu belliydi, kesinlikle alınmaması gerektiğini burda da yazdım isteyen açıp bakabilir ama hocamız aldırdı ve şu anda çılgınlar gibi para ödedigimiz ve yılda bir maç falan oynayabilen bir forvetimiz var. babel geldiğinde bile bitikti şu an daha da kötü durumda ama iki maçta bir kesin ilk 11 başlıyor. adam futbolu bitirmis biyografisini yazıyor müzik albümü falan çıkarıyor donkla sürekli partiliyor ama gel gör ilk 11'den aşağıya düşmüyor. arda konusunda hadi takımı birleştirsin abilik yapsın diye getirdik falan anlıyoruz da niye sürekli keremden daha fazla süre alıyor belli değil.

    velhasıl, oyuncular geliyor, gidiyor. bazıları gitmiyor. kimisinin performansı yükseliyor fatih hoca adam etti diyoruz, kimisinin (aslında çoğunun) performansı düşüyor fatih hoca yüzünden düşmüş olabilir diyemiyoruz çünkü linç yiyoruz. takım 3 yıldır hiçbir şey oynamıyor. bakın bir şey kazanamıyor demiyoruz, onu gectik zaten takım oynamıyor da. üç yıldır geri ve yan pas yapıp duruyoruz ama bahanemiz çok. hakem, saha, rakip, dış mihraklar, yağmur, çamur, sakatlık, covid, futbolcular, yöneticiler... herkes suçlu, herkes hata yapıyor ama fatih hoca hata yapmıyor. mesela neden üç yıldır bu takım kornerden ya da yan toptan gol atamıyor diye soruyoruz, şükürsüz oluyoruz. niye hızlı atağa cikamiyoruz diye soruyoruz, çok biliyor oluyoruz. oyun planımiz yok ya da oturmamış, en azından bireysel yeteneği yüksek futbolu hızlı oynayabilen kerem gibi oyuncular oynasın diyoruz o da olmuyor. babel oynuyor, arda oynuyor, emre akbaba oynuyor ama kerem oynamıyor. sonra kerem 12 ağustos 2021 st jonhstone galatasaray maçı gibi bir maçta çıkıp hem hocasının hem takımının hem yeni yonetiminin itibarını kurtarıyor, fatih hoca oynattı fatih hoca turu geçti oluyor. kerem geçen sezon niye oynamadı dediğimizde hazır değildi deniyor, geçen sezon hazır olmayan kerem yarısindan daha az süreler alarak yerine oynayan adamlardan daha iyi istatistikler yapıyor, göze daha hoş geliyor, takımıni atağa kaldiriyor, penaltı alıyor, pozisyon yaratıyor ama oynamıyor! bir türlü oynatamiyoruz!

    keremi söz konusu edince onu fatih hoca aldırdı oluyor, aynı kereme bize geldiği sezon bu ligden en az beş takım daha teklif yapıyor. yani kerem diğer takımların scoutlari tarafından da biliniyor, tanınıyor. ama fatih hoca aldırdı siz ne bilirsiniz oluyor.

    velhasıl ne yapsak olmuyor. takım top oynamıyor. lokal başarıları bile yakalayamiyor. avrupa'da st jonhstone'u kerem sayesinde yenip 3-4 sezon sonra sanırım ikinci galibiyetini falan aliyor. eli ayağı azıcık düzgün bir rakip geldiğinde de 4-5 yiyip kırıma uğruyor. köy takimindan iki maçta 3 gol yiyince açık olmayan makas, psvden iki maçta 7 gol yiyince açık oluyor. sonuçta yine makas suçlu oluyor.

    ben üzülmekten bıktım. pazartesi günü lig başlıyor ama ümidim yok. bu kadar para harcayıp bu kadar genclestirdigimiz, bu kadar oyuncu transfer ettiğimiz takımı keşke başarıya aç, yaptigi yanlistan hızlıca dönebilen, bahane uydurmayan bir hocanın eline verip iki sene sabredebilsek. işte o zaman futbol oynama, başarılı olma, oyuncu satma, borç kapatma, avrupa'da maç kazanma ihtimalimiz olur.

    futbol her geçen gün daha da hızlanan bir oyun. ne kadar hızlı top çevirebiliyorsaniz, ne kadar hızlı atağa cikabiliyorsaniz, ne kadar az pasla kaleye inebiliyorsaniz, ne kadar tek top yapabiliyorsaniz o kadar başarılı oluyorsunuz. 55 pas yapıp topun taca çıktığı, herkesin stabil oynayıp rakibin arkasına saklandığı, duran toptan gol atamayan, köy takımıyla bile oynarken rakibinin kullandigi her kornerde rakibine kafa vurduran, hızlı atağa kalkamayan, set hucumunu hiç yapamayan takımlara messiyi de getirseniz boş.

    bu takım top oynamıyor arkadaşlar, çünkü bireysel yetenek (hagi-hakan şükür-drogba-sneijder- melo vs) yok. olanlar da onlar kadar yetenekli değil, götü kurtaracak adam bulamıyoruz. işlemeyen ya da defolu oyun planlarını hep olumlu yönde işleten adamlarimiz mevcut değil maalesef. bu yüzden de hoca hariç herkes suçlu çıkıyor. takım her sezon baştan aşağı değişiyor ama oyun değişmiyor.

    kimse fatih terime saldirdigimi falan düşünmesin. hocayı rahmetli babam gibi severim, açıp 7-8 sene önce yazdığım entrylerime bakabilirsiniz, hepsi orada duruyor. ama hocanın da deyimiyle aslolan galatasaray'dır. olmuyorsa fatih terim bile gitmelidir ya da kendine çeki düzen vermelidir. galatasaray'a tarihinin en büyük basarilarini kazandırmış kişi bile olsanız zarar vermeye başladıysanız orası yol ayrimidir. o gelsin bu gelsin demiyorum, ama bulunacak genç ve yetenekli bir hocaya razıyım. çünkü 3 sezondur sürekli ileri bir tarihe ertelenen iyi oyun hiç gelmeyecek bu bariz belli. kimse kusura bakmayacak doğru neyse onu konuştum, yanlış düşünüyor olabilirim, yanlış ifade etmiş de olabilirim ama görünen köy de kılavuz istemiyor arkadaşlar maalesef. umarım yaniliyorumdur.umarim düzeliriz ama takım hiç ışık vermiyor. son iki sezondur şampiyon olan takımlar hakem tarafından kollandi evet, şansları da yaver gitti evet, ama bizim bildiğimiz fatih terim o takımlar ne halt yerse yesin o şampiyonluğu bir şekilde alir, sonra da kendisinden 10 kat büyük bütçeli takımlara avrupa'da kafa tutardı. ama olmuyor. aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekliyoruz. hiçbir şey değişmiyor.

    hayır olsun demekten başka elden bir şey gelmiyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın