resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31207
    kesinlikle ve kesinlikle artık istifa etmesi gereken efsanemiz, teknik direktörümüz. bu topraklarda kendisine bu kadar saçma sapan yüklenilmesini ben kaldıramıyorum.

    messi'nin, barcelona ile sözleşme imzalayamamasında ne kadar etkisi ve sorumluluğu varsa, kendisinin de finansal tablolarda o kadar etkisi vardır. şimdi burada çok fazla arkadaş, başarısızlık vırt zırt konuşacak ama, takımın başına bir teknik direktör gelirken önce planını sonra transfer taleplerini ortaya koyması ne kadar normalse, kendisinin de zorlama çıkardığı oyuncularla ikili averajla şampiyonluğu kaybetmesi de o kadar normaldir. kimmich sağ bekten orta sahaya geçip inanılmaz katkı verince pep büyük hoca oluyor hem de elindeki sonsuz imkanlara rağmen. terim taylan'ı savunma önüne, emre kılınç'ı sol içe monte ediyor, kerem'i 1 sene dolmadan 3. ligden milli takım topçusu yapıyor, babel'den, emre akbaba'dan, ömer bayram'dan, donk'tan katkı alıp takımı şampiyon ile aynı puanda ligi tamamlıyor ama yine de yaranamıyor. benzer durumda liverpool taraftarı 2 puanla şampiyonluk veren klopp'u ve takımı sırtında taşıyacaktı neredeyse. sapla samanı ayırt etmenin zamanı geldi de geçti artık ey sözlük ahalisi!

    biz hatalarını konuşalım dedikçe, kendisine o kadar manasız sorumluluklar yükleniyor ki biz biatçı oluyoruz. istenilen oyunun sahada ortaya koyulamaması başka bir şey, 4 senedir top oynadığımız 1 tane maç yok demek başka bir şey. avrupa'da başarısız olduğumuzu söylemek başka bir şey, neden başarısız olduğumuzu konuşmak bambaşka bir şey. ben de memnun değilim arkadaşım. ama memnuniyetsizliğimi söylerken saldırmıyorum. olmayanı olmuş gibi anlatmıyorum.

    bakın, tane tane anlatıyorum arkadaşlarım, kardeşlerim, romalılar.

    1) 2017 yılında bu adam takımın başına geldiğinde yaşlı ve yüksek maaş yükü olan bir takım olarak devraldı. sadece 1 transfer yaparak büyük maçlarda ezilen takımı şampiyon yaptı.

    2) 2018 yazında gomis'in satılmasından sonra yarım sezon forvetsiz oynadı. takım iskeleti onun haricinde hemen hemen aynıydı. şampiyonlar ligi'nde, tarihin en kolay grubunda sırf forveti olmadığı için gruptan çıkamadı. iyi hatırlayın içeride dışarıda oynadığımız porto maçlarını. dünyalar kaçtı.

    3) 2019 ocak ayında stoper tandemi yenilendi, istediği forvet oyuncusu alınmadı. "8 de kapanır 18 de" dedi, yine dediğini yaptı, şampiyon tamamladı.

    4) 2019 yazında, sanıyorum kendisinin talep ettiği için alınan oyuncular emre mor, adem büyük ve seri'ydi. geri kalanların tamamı neredeyse transferin son günü geldi. takım oturdu, 8 maç galibiyet geldi, ancak pandemi dönüşü berbat bir futbol ve dirayetsiz bir futbolla, tek bir maç kazanarak ligi 6. sırada bitirdi. bakın burayı büyük harflerle belirtiyorum. elindeki kadroyla iyi giderken "başarısız" oldu.

    5) 2020 yazında yine benzer şekilde elindeki iyi oyuncular ayrılırken yerlerine vasat futbolcular geldi. falcao'nun durumu belliyken forvet transferi yapılmadı. diagne gözden çıkarılmış olmasına rağmen devre arasına kadar gönderilemedi. orta saha konusunu tekrar yazmıyorum bile. ona rağmen, burada insanların dalga geçtiği pas oyununu istikrarlı bir şekilde oynatmaya çalıştır. burada çeşitli görsellerle anlatıldığı üzere, bu oyunu durdurabilen takımlara karşı maalesef çözüm üretilemedi. ancak yine de sezonu, şampiyon takım ile aynı puanda tamamladı. şampiyon olabilir miydik? evet, ama olamaması bence başarısızlık değildi.

    bakın, mustafa cengiz'lere, tff'lere, ffp'lere hiç girmeden, su götürmez gerçeklerle anlattım olanları. hafızanızı tazelemeye çalıştım. şimdi elinde bir fırsat var. takımı gençleştirerek kaliteli oyuncularla doldurmayı ve en azından nicelik olarak eksik kalmamayı planlıyor. daha gelenler ve gidenler olacak. tahtanın kapanmasına yaklaşık 1 ay var. daha sezon başlamadı. evet, berbat 2 psv maçı izledik. ben de kendisinin ilk 35 dakika iyi oynadık söylemine katılmıyorum. st johnstone maçını kazanamamamızı kabullenemiyorum. ama kendisiyle dalga geçilmesini, ayak tenisi, terimball diye tiye alınmasını, antrenmanlarının küçümsenmesini falan bir galatasaraylı olarak kabullenemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın