• 2674
    yüksek ihtimalle mevcut kadrodan bazı oyuncuları kadro dışında bırakarak uymaya çalışacağımız kural.

    kural gereği geniş kadroda 14 yabancı oyuncuya lisans çıkarabiliyoruz. an itibarıyla kadromuzda eğer unuttuğum bir isim yoksa 15 yabancı oyuncu bulunmakta. victor nelsson transferi ile bu sayı 16 olacak. gündemde dolaşan söylentilere bakılırsa bir hücum oyuncusu (kanat), bir de orta saha oyuncusu (gedson?) daha alma niyetimiz var. yani toplamda 18 yabancıyı görebiliriz.

    ben sağlıklı bir yapı için 14 kontenjanın tamamını doldurmayı doğru bulmuyorum. şu anda tahmin edemediğimiz ancak sezonun ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkabilecek bir eksikliği transfer ile kapatmak istersek elimizde boş yabancı kontenjanının olması lehimize olacaktır. bu bağlamda toplamda 12-13 yabancıya lisans çıkarılmasının ideal olacağı fikrindeyim.

    sınıra uymak için omar elabdellaoui, valentine ozornwafor gibi isimlere lisans çıkacağını sanmıyorum. jesse sekidika yeniden kiralık gönderilebilir. nelsson transferinden sonra christian luyindama ile de yolların ayrılması muhtemel. bu isimlere ek olarak gönderilmesi istenen ancak elden çıkarılamayan radamel falcao ve sofiane feghouli için de lisans çıkarılmaması beni şaşırtmaz çünkü kadroda rol alacak gibi görünmüyorlar. eğer halil dervişoğlu'nu tekrar kadromuza katabilirsek mbaye diagne'nin de bonservisle ya da kiralık olarak elden çıkarılması gündeme gelebilir.

    yapabileceğimiz bu hamlelerle nelsson haricinde 1-2 transfer daha yapsak bile 14'ün altında kalırız ki bu bize olası bir devre arası hamlesi için de boşluk sağlar. öte yandan falcao, feghouli gibi yüksek maaşlı futbolculara lisans çıkarılmaması gibi bir hamle oldukça tartışılacaktır ama sınıra uygun hale gelmek için daha iyi alternatiflerimiz varmış gibi durmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın