• 27819
    yeni planlamada beni ciddi şekilde korkutan ve endişelendiren bir şeyden bahsetmek istiyorum. genç oyuncular ile hepimizin gözü boyandı ama arka planda çok büyük bir tehlike var ve basında çıkan son transfer haberleri ile bunu teknik heyet ve yönetimimizin göremeyecek oluşu beni korkuttu. nedir bu korku ona gelelim.

    son çıkan isimlerle birlikte bu seneki kadromuzun şöyle şekillenmesini bekliyoruz.
    muslera-35
    boey-20
    luyindama-27
    marcao-25
    patrick-30
    taylan-27
    berkan-23
    cicildau-24
    morutan-22
    kerem-24
    mohammed-23

    öncelikle gençleşmek çok güzel ama kaleci hariç 10 genç oyuncu ile kadro kurmanın çok büyük bir dezavantajı olabilir. kriz anlarında nasıl reaksiyon vermesi gerektiğini bilemeyip panik olunabilir. böyle yapılanmalarda 1-2 tane saha içi oyun liderine ihtiyaç vardır ve malesef takımımızda böyle bir lider bulunmamakta, üstelik benim beklentim sag açık pozisyonu için daha tecrübeli ve oyunu yönlendiren ve oyun kuran bir sağ açıkken oraya da hakkımızı morutandan yana kullanacaksak bu eksik daha da büyümüş oluyor.

    yeri gelmişken söyleyeyim 6 numara pozisyonunda taylan evet güzel bir performans verdi hakkını sonuna kadar veriyorum ancak orada çok büyük eksikliklerinin olduğunu söylemeden geçemem, berkan henüz öğrenecek şeyleri olan bir oyuncu ve ortak yorum 6 numarada daha fazla gelişeceği yönünde, taylandan formayı almasını ve onun eksiklerini kapatmasını isterim ancak bu seferde yerli rotasyonunda orta sahaya 1 kişi daha eklemek zorunda kalıyoruz ve böyle kaliteli bir yerli almamız şu an mümkün değil. gönlümden geçen berkan-cicildau-gedson orta sahası iken bir anda oyun kurulumunda çok ıyı olmayan taylan-berkan-cicildau 3 lüsüne zorunlu olarak dönmüş olacağız. defansif olarak geçen seneden daha dinamik olsakta hücüm performansımız beni ciddi oranda korkutuyor. sonuçta bu 3 isimden 2 tanesi henüz sahaya çıkmadı ve ne vereceklerini görmedik.

    orta saha bir takımın kalbi ve merkezi ne kadar iyi kurgularsak diğer oyuncularımızın performansı da bu oranda yükselecektir. umarım taylan-berkan 2 lisinin fazla defansif kalacağını fatih hoca da görüyor ve son güne kadar gedson-cicildau- taylan (berkan) 3 lüsü ile oynamayı hayal ediyordur. sag açık pozisyonuna da 1 yabancı alacaksak, halil dervişoğlu takviyesi ile forvette türk bir sırtı dönük oynamayı bilen ve bileklerine hakim bir santraforumuz olur, bu hikayede yanacak isim mohammed gibi duruyor ama lig uzun maraton, eger cicildau, yada morutan umdugumuz gibi çıkmaz ve halilde performans veremezse bu durumda santrafora mohammedi atıp yerli hakkımızı orta saha yada sag açıkta kullanabiliriz.

    bu kahrolası yerli kuralı nedeniyle şu an için gelen transferlere mutlu olamıyorum çünkü kafamda iyi futbol oynayamıyoruz. gedson, halil, morutan takviyeleri ile tam istediğim kurgu oluşsa da bu sefer tecrübe eksikliği çekeceğimizden korkuyorum.

    umarım sezon ortasında bu yazımı tekrar paylaşmak zorunda kalmam ve tüm korkularımı silen bir galatasaray takımı görürürüm. ama ne yalan söyleyeyim şu an çok eksiğimiz var sözlük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın