resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31019
    iyi anlaşamadığı, kendisine istediği takımı kurmayan, üstelik birçok taraftara göre takımın içini boşaltan bir yönetimden yeni kurtulan hoca. buna inanırsınız inanmazsınız. son döneminde istediğimiz futbolun oldukça uzağında olduğumuzu herkes kabul ediyor. fakat her dönemde yaşadığı bir fuck up olduğunu unutmamak da gerekiyor.

    aynı şeyleri defaatle tekrarlamak olacak fakat, kısa bir özet:

    -kendisi takıma geldiğinde zaten 12 kişilik bir takım vardı neredeyse elinde. tudor'a kurduğumuz takımı, ndiaye de satıldıktan sonra şampiyon yaptı.
    -ertesi sezon 27 gol atmış forveti satıldı. yerine kimse alınmadı. elinde yalnızca eren derdiyok ile şampiyonlar ligi'ne girdi. bence fena performans göstermedi, fakat forvetsizliğin etkisiyle elendik.
    -aynı sezon ozan kabak'ı çıkardı. bu oyuncu iki sene sonra dünyanın en iyi 3 takımından biri olan liverpool'un denediği bir oyuncu. bizde bir sezon daha oynasa belki de 30 milyon euro'nun üstünde satacaktık. ama 11 milyon euro gibi bir değere gitti. serdar aziz'i kadro dışı bıraktı. kendisine luyindama, marcao ve diagne alındı.
    -bu sezonu da şampiyon olarak tamamladı.
    -ardından orta sahasındaki akıl olan fernando satıldı. yerine 3 tane kiralık oyuncu geldi. bir tanesi bize saygı duymadı.

    (bkz: steven nzonzi)

    dilerseniz bizdeki istatistiklerine bakabilirsiniz, saygı duymadığını anlayacaksınız. bu sezon ilk yarıdaki çok kötü performansa rağmen ikinci yarıda bambaşka bir futbol oynatmaya başladı. bana göre son döneminin en iyi futbolunu çıkardı. kadıköy'de, taraftar da oradayken, fenerbahçe'yi eze eze yendi. pandemiye kadar her şey iyi giderken pandemi başladı, kendisi covid oldu, sezonu kaybetti.
    -son sezonunda ise devre arasına dek yine inanılmaz eksik bir kadro ile oynadı. antrenman yaptırmayı bilmeyen bu hoca alternatifi olmayan taylan'dan ilk yarıda insanüstü bir verim aldı. 2. yarıda etebo'dan verim almaya çalıştı. çok ciddi haksızlıklarla uğraştı. averajla şampiyonluğu yitirdi.

    hiç hata yapmadı bu süreçte diyemem. mesela 3. sezonunda şener'den katkı alacağını düşünerek yabancı sınırı sebebiyle linnes'i dışarda bıraktı. fakat şener devre arasına kadar sakatlandı. elimizde kullanabileceğimiz tek sağ bek 33 yaşındaki mariano kaldı. mariano o dönem boyunca lig + şampiyonlar ligi'nde oynadı, ki karşısında mbappe, rodrygo gibi kanatlar vardı. haliyle o dönemi kaldıramadı. o kötü futbolun en büyük sebeplerinden biri buydu benim gözümde, çünkü mariano oyun kurulumunda çok kritik bir role sahipti.

    bu sene daha önceden işi bitirmesi gerekiyordu, rahat davrandı. büyük hataydı.

    arda'yı ısrarla aldırması hataydı bence.

    fakat tüm bunların sonrasında, bu kadar kaosun içinden bana göre alnının akıyla çıkabilmiş bir insan olarak, kendisine inancımı yitirmedim. zira uzun zamandır boğuştuğu sıkıntılardan sonra ilk kez istediklerini yapabilme fırsatı geldi eline.

    kendisine babel'den, arda'dan falan vazgeçmediği için kızmak çok saçma geliyor bana. zira adamın elinde bunlar var. yenisi alınmadı. gedson geldiği anda belhanda'yı kesti mesela hoca. oğulcan'dan verim alabildiğinde feghouli'yi kesti. mohammed geldiğinde babel forma yüzü görmedi. 40 küsür maç oynadı bir sezonda. böyle bir durumun içindeyken her futbolcudan verim alması gerektiğini anlamamak saçmalık.

    artık son dönemindeyiz. ve kendisi hırs gösteriyor. sadece biraz sabır istiyor. istediklerini yapabildiği bir takımda sabır istiyor. bu kadarcık sabretmeyi hak ediyor. hak etmediğini düşünüyorsanız, neye sevindiğinizi, hangi karanlıkta alınan kupaya çıldırdığınızı, hangi kapanan 8'e şaşırdığınızı bi ölçüp tartın. yaptı. yine yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın