• 40
    son yıllarda antrenman tempomuz ile birlikte en fazla yanlış kararlar aldığımız ikinci konu. ffp sürecinin arkasına sığınılarak çok sayıda bir yıllık dahi geleceği olmayan isimler getirildi. dursun özbek yönetimini giderayak yaptığı transfer maliyetleri ile çok eleştirdim. ama o zaman harcanan paralardan geri dönüşler son 3 senede yapılan harcamalara göre daha fazlaydı.
    garry rodrigues, gomis, ndiaye, fernando reges gibi isimlerden ciddi bonservis elde edildi. ama yüksek maaş ödenen feghouli, belhanda gibi isimler yüksek maaş ve teklif almasına rağmen tercihen satılmadı. maicon yüksek bonservisle alınsa da kadroda düşünülmediği söylenince çok da büyük zararlar edilmeden git denildiğinde sorun çıkarmadan maaş yükü ve kısmen bir kiralama ve bonservis geliri ile takımdan gönderildi. mariano ise son transferini yaptığı belli fakat oyun kurucu sağ bek yetenekleri çok üstün olan ekstra bir isimdi.
    son üç senede hatalı yapılan transferler ise çok sayıda kiralama ile önceki satışlardan elde edilen gelirlerinin erimesi, babel ve falcao gibi yüksek maaşlı uzun süreli sözleşme yapan yaşlı oyuncular, diagne için ödenen yüksek bonservis ve maaşlar...
    yani ffp kıskacındayken daha temkinli gitmemiz gerekirken çok da makul hareket etmediğimiz ortada.

    ekleme: kıymetli yazar arkadaşlarım uyardı; dursun özbek yönetimi güzellemesi gibi bir entry olmuş. en yanlış bulduğum kararlara imza atan yönetimdir kendileri. sadece son dönemde kendilerini kurtarma çabası ile kurulan yüksek maliyetli kadro kurgusunun son dönemdeki bütçe kısıtlamalarına göre daha fazla zarar etmiş bir kurgu değildi. ayrıca iki kere de şampiyonluk var o omurgada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın