• 224
    bayan peregrin'in tuhaf çocukları serisine ilk kitapla başladım. filmini izlemediğim için pek fikrim yoktu. ilk başlarda biraz şüpheye düştüm ama ilerledikçe sardı. diğer kitaplarını da amazon sağ olsun yarı fiyatlarına aldım hemen.

    büyük dünya tarihi daha önce ntv de yayınlanan bir bbc belgeseli olarak görmüştüm. bunun kitabı da varmış. insanın ortaya çıkışından başlıyor hikaye. kalın bir kitap ama a101 lerde 6-7 liraya satılıyordu bir ara. tarihe ilgisi olan okuyabilir.

    robensonlar mektebi jules verne'in az bilinen eserlerinden. iki liraya ikinci el kitap olarak aldım. ancak biraz kısa versiyonuymuş. daha sonra alfa yayınlarından tam versiyonu alacağım. jules verne çağının ötesinde bir dünya gezgini yazar. türkiye de geçen kitapları da var.

    dostoyevski'ye ise kumarbaz kitabı ile başladım. açıkçası rus edebiyatı biraz ağırlık olarak gözümü korkutsa da bu kitap ve dostoyevski dili eğlendirici gibi.

    jack london reis ise klasiklerden favorilerim listesine girdi tabii. vahşetin çağrısı da beyaz diş hikayesi bir nevi. bulduğum tüm kitaplarını alıyorım jack london'ın.

    değiştirilmiş karbon serisini netflix dizisi olarak bilirsiniz. ithaki üç kitap serisini yayınladı. ilk kitap, diziyi izlemediğim halde okurken dizi-film izliyormuş hissi veren güzel scifi betimlemeleri ve okuduğum en şehvetli seks sahneleriyle aklıma kazındı.

    jose saramago körlük kitabı hiç sarmadı. güzel bir fikir, çok kötü bir yazım tarzının etkisiyle hiç edilmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın