• 467
    son iki sezonun avrupa'da en iyi basketbol oynayan ve 2020-21 sezonunu euroelague'de şampiyon tamamlayan takım.

    sezon bitince koç ergin ataman en önemli işlerinin kadroyu korumak olduğunu söylese de özellikle takımın yıldızı vasilije micic'e nba'den büyük ilgi olduğu açıktı. şu an için resmileşen bir transfer durumu yok ancak, chicago bulls ve vasa arasında bir temas olabileceği ihtimal dahilinde. micic şu an euroleague'in en değerli oyuncusu durumunda ve sadece onun gitmesi bile efes'in işleyen düzenine nasıl etki eder merak konusu.
    vasa giderse milos teodosic gündeme gelebilir haberleri çıktıysa da geçen gün ergin ataman böyle bir hedeflerinin olmadığını deklare etti. bana kalırsa avrupa'da vasa'nın yerini oyun karakteri olarak doldurabilecek tek oyuncu kevin pangos gibi görünüyor. o da henüz zenit'le sözleşme uzatmadı. ancak cska moskova ve nba'den ilgi olduğu biliniyor.
    tabii biz hala micic'in efesle sözleşme yenilemesini umut ediyoruz. bence kalma ihtimali %50.
    öte yandan belkide en beklenmeyen gelişme son iki sezondur çıkış yakalayan ve bilhassa büyük maçlarda kritik performans gösteren sertaç şanlı'nın barselona ile anlaşması oldu. barça resmi olarak transferi açıklamasa da önemli kaynaklar 2 yıllık sözleşme imzlandığını söylemekte...
    sertaç'ın kaybı efes uzun rotasyonu derinliğini sarsabilir. dunston'ın 35 yaşında olması, tibor'un sık sakatlanması o bölgeye önemli bir transfer yapılmasını zorunlu kılıyor.
    ömer faruk yurtseven ismi geçiyor ancak, öfy henüz çok ham. ondan euroalgue'de önemli katkı vermesini beklemek çok erken. bence o bölgeye en iyisi bu sezon kontratı da biten ersan ilyasova'yı düşünmek olacaktır. hem şutu olan, hem de basketbol iq'su efes sistemine kolayca uyum sağlayacak bir uzun ersan... evet, 34 yaşında ama, piyasada direkt katkı sağlayacak yerli uzun yok; bunu da görmek lazım.
    efes'te zaten birçok oyuncunun kontratı seneye bitecek ve yeniden yapılanma gerekecek yaşlanan kadrodan dolayı...
    şu ana kadar transferde ne daha iyi olabilirdi?
    adrien moerman'la yenilemek yerine achille polonara hamlesi yapılabilirdi bence. adrien'den dış şutu daha istikrarlı ve atletik. üç yaş da genç.. tabii moerman'a da güvenilmesi asla yadırganacak bir şey değil. üç sezondur bu takımın önemli bir parçası ve euroelague finalinde barça'ya karşı gerçekten sağlam bir oyun oynyarak momentumu efes'e döndüren oyunucların başında geldi.
    bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak?
    micic takımda kalır ve sertaç'ın yeri doldurularsa efes önümüzdeki sezona da favori olarak girer.
    beklentimiz bu yönde...
App Store'dan indirin Google Play'den alın