• 10865
    dizüstü şeklinde iş bilgisayarı arıyorum.

    minimum i5 işlemcili (i7 daha iyi olur), 8 gb ram (12 gb şahane olur), 256 gb ssd ve üstü, tercihen windows 10 işletim sistemli bir laptop araştırmasına girdim.

    fiyat olarak 5-7 bin bandında, 7 binin üstüne çok çıkmak istemiyorum. taksit seçeneği olur ise (12 taksit gibi), 7 binin biraz üstüne de çıkabilirim.

    aynı anda google chrome, adobe, whatsapp, outlook, word, powerpoint, uyap, teams (ya da zoom) gibi programları çalıştırmam gerekebiliyor. dün elimdeki ucuz f/p ürünü diye aldığım acer, 120 kişiye teams üzerinden eğitim verirken (ekrana powerpoint yansıtmıştım), 2 kere takıldı ve büyük mahcubiyete sebep oldu. ayrıca son dönem sürekli kitlenmeler yaşıyor.

    dolayısıyla bana aynı zamanda takılmadan birçok program çalıştırabilen, hızlı bir f/p canavarı lazım. dolayısıyla en önemli özellik işlemci hızı ve belleği (teknik bilgiye tam hakim değilim, belki başka dinamikler de gereklidir). klavye aydınlatması olan bir bilgisayarı tercih ederim (olmazsa olmaz değil).

    internette tanımladığım kapsama giren ürünlerde genel olarak karşılaştığım şikayetler: ekran çözünürlüğü düşük, kamera kalitesi kötü, malzeme kalitesi düşük, şarjı uzun gitmiyor. bunlar da ikinci planda ama bunların orta-iyi seviyeleri tabi ki daha iyi olur.

    bu özelliklere uygun öneriler varsa çok memnun olurum.
    not: windows kullanıyorum, mac işletim sistemi bana zor geliyor (alışkanlık sebebiyle).

    ****

    ikinci olarak da, bilgisayarı daha ucuza getirmek için freedos satın alıp, hariçten lisanslı windows işletim sistemi almak gibi alternatif bir planım var. bu konuyla da ilgili freedos tavsiyeler ile beraber güvenilir ömürlük işletim sistemi tavsiyelerine de açığım.

    şimdiden teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın