• 58
    birileri çekilmezse çok adaylı bir seçime gireceğiz. bu sebepten sonucunu kestirmek hiç kolay olmuyor. elimizdeki verilere göre inceleyelim.

    eşref hamamcıoğlu: tek liseli başkan adayı, son yapılan toplantılardan çıkardığım kadarıyla muhtemelen inan kıraç ve ünal aysal destekli.
    burak elmas: adaylığını ilk açıklayan aday. yönetim kurulu kadrosunda diğerlerine kıyasla daha büyük isimler var. faruk süren ve muhtemelen fatih terim destekli.
    metin öztürk: burak elmasla paralel açıklamalar yapıyor, taraftarın burak elmas ile beraber favorilerinden.
    ışın çelebi: yarıştan çekileceğini düşünüyorum, zaten gönülsüz pişen aş ya karın ağrıtır ya baş.
    ibrahim özdemir: ne desem boş, şu an hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.
    yiğit şardan: cengiz ve polat destekli olarak aday olacak. oyları bölünmeyecek. diğerlerinden farklı olarak fatih terim ile çalışmayacak. anti-fatih terim oylarına da sahip olacak.

    şöyle genel resme baktığımızda başkan adaylarını cengiz yönetimi üzerinden destekçi ve muhalif olarak 2 gruba ayırabiliriz.

    bu noktada muhalifler burak elmas, metin öztürk ve eşref hamamcıoğlu'yken destekçiler ise ışın çelebi ve yiğit şardan olacak. dediğim gibi ışın çelebi'nin, yiğit şardan lehine çekileceğini düşünüyorum. böylece şardan destekçi oyların tamamına sahip olurken, muhalif oylar ise 3 aday arasında bölünecek. özellikle burak elmas ve metin öztürk aynı paralelde ilerliyorlar. dolayısıyla muhaliflerin oy hacmi daha yüksek olsa da başkanlık seçiminde öyle bir adayın kesin favori olduğunu hiç zannetmiyorum. fakat şu anki konjonktürde kendi kutbundaki rakipsizliğinden dolayı yiğit şardan'ı başkanlığa daha yakın görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın