• 596
    galatasaray'ın yaptığı finansal fair play anlaşması 4 yıllıktı. henüz 3 yılını tamamladık. herkes anlaşmamızın sona erdiğini düşünüyor, dolaylı yoldan evet ama işin detayı öyle değil. ancak benim gibi "ulan bu anlaşmayı 4 yıllık yapmamış mıydık? nasıl bu sezon sona eriyor?" diye düşünenler vardır belki diye biraz bakındım. ayrıca geçen gün mustafa cengiz erken çıkmaya çalışıyoruz demişti. başkanın açıklaması da beni biraz düşündürdü.

    https://editorial.uefa.com/...eement_june_2018.pdf

    isteyenler yukarıdaki linkten yapılan anlaşmanın detaylarını inceleyebilir. sattığın kadar al kuralından bahsedilen kısımda şöyle bir madde var;

    "for the season 2021/22 the limitation is conditional and will only apply if the club does not comply with the operational and financial measures of the settlement agreement."

    kabaca çevirirsek 21/22 sezonu için bu sınırlama şarta bağlıdır. eğer kulüp anlaşmanın gereklerini yerine getirmezse uygulanır.

    uefa 2019 ve 2020 mayıs aylarında yaptığı duyurularda galatasaray'ın anlaşma şartlarına uyduğunu açıklamıştı. yani anlayacağınız eğer bu sezonda şartlara uyduysak önümüzdeki sezon için sınırlama ortadan kalkıyor.

    sattığın kadar al sınırıyla ilgili bir sorunumuz yok. buna uyduk.

    işin sıkıntılı olabilecek kısmı ise denk bütçe durumu. galatasaray 18/19 sezonunda maksimum 20 milyon euro, 19/20 sezonunda ise maksimum 10 milyon euro zarar etmek zorundaydı. bu iki sezonda bu taahhütler yerine getirildi.

    20/21 sezonundaki şart ise zarar etmemekti. pandemi nedeniyle düşen gelirler, avrupa kupalarına katılamama gibi durumlar düşünüldüğünde muhtemelen zarar etmişizdir. sanırım pandemiyi gerekçe göstererek erken çıkmaya çalışıyoruz. çünkü şartlara uymuş olsak zaten otomatikman çıkmış oluyoruz. başkan çıkmaya çalışıyoruz diyor.

    büyük ihtimalle uefa ay sonuna kadar gerekli açıklamayı yapar ve umarım resmen anlaşmadan çıkmış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın