• 45
    her pist gibi kendine has bir karakteri olan pist monako. yıllardır aktif kullanılmasının sebebi de diğer pistlere oranla farklı bir yönde karakteristik özellik barındırmakta olmasıdır. araç ve pilotların en yakın, en eşit olduğu pisttir belki de. geniş pistlerde dolayısıyla motor, drs gibi etkenler ile kolay manevra ve geçiş yapabilen pilotlar için ayrı bir deneyim. en ufak bir hatada duvarda kalıyorsunuz. keşke pilotlar eskisi gibi daha cesur olabilse, belki sıkıcılığı da bu yüzden biraz. yani kısacası geniş ve geçişin kolay olduğu pistler seyredenler için biraz daha hazırlık maçı gibidir. bol gollü, kuralların biraz daha esnek olduğu. ama monako biraz zorlu şampiyonlar ligi maçı gibi. biraz daha farklı cesaret ve anlayış gerektiriyor. yerel ligde şov yapan adamın, oynayacak alan bulamayabiliyor.

    bu son cümledeki eleştirim mercedes takımına. yıllardır haklı ve haksız geliştirmelere, fia ile olan politika ilişkisiyle diğer tüm araçların önünde bir performans gösteriyor. red bull gibi bir proje bile tam olarak yetişemedi yıllardır. ferrari de var tabi ama onların sorunları zaten bambaşka. mercedes yine geçişin kolay olduğu yollarda rahatlıkla geçişler yapacaktır. lewis ve bottas dolayısıyla parlayacaktır.

    ne yazık ki bazı pilotlar o güçlü arabalara erişemeden silinip gidiyor, bazıları da daha sıradan araçlar görmeden yukarılara oynayabiliyor. gerçekten şans. hamilton'un başka araçla ve takımla da kendini kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum. schumi bile efsanesini yazdıktan sonra başka bir takımla devam edebildii. kimi, vettel de öyle. schumi'nin yarattığı heyecan ve etkiyi, onun başarılarının bazılarını geçmiş olsa bile insanlara ve camiaya yansıtamamasının sebebi de biraz diğer araçların yakın olmaması ve bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum hamilton'un. ki performans olarak bu yarışta diğer araçlarla daha yakın performansta olan lewis'in şikayetlerini duymak zorunda kaldık. önündeki gasly ile zaman farkını bile kapatamamış olması ayrı bir not edilecek nokta. aynı şekilde verstappen' i de daha gerideki çizgilerden start alıp başlamasını isterdim. neler yapabileceğini görmek adına.

    kısacası bu pist sadece zenginlere kıyak olsun diye düzenlenen bir pist değil, gerçekten f1 için tarihi bir pist ve ikondur. fia gidip katar' da yarış yapıyor yoksa ne monakosu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın